);
Ludbreg dobio novu ulicu

Ludbreg dobio novu ulicu

Na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega vijećnici su donijeli odluku o određivanju imena nove ulice. Radi se o ulici koja se iza dvorca Batthyany odvaja od Ulice Ivana Gundulića prema stadionu Podravine te dalje prema novoizgrađenoj atletskoj stazi i košarkaškom igralištu. Ulica će nositi ime ludbreškog rukometaša Damira Hrastića-Dade, a pune atribute imat će kada se na mjestu starog ženskog placa izgrade dvije stambene zgrade. Tim povodom predsjednik Rukometnog kluba Ludbreg, koji ove godine obilježava 50. godišnjicu djelovanja, Zlatko Sinković i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić posjetili su njegovu majku Veru koja već 33 godine živi bez svog tragično preminulog sina.

-Dečki, jako mi je drago što ste došli. Znate da je moj Damir u svemu htio biti najbolji i za tu provjeru se pripremao zajedno sa tobom (obraća se Darku). Njih šestero studenata trčalo je provjeru fizičkih sposobnosti po najvećoj vrućini. Bilo je to točno u podne 30. lipnja 1988. godine. Moj Damir je došao prvi u cilj, ali to su mu bili zadnji koraci. Sjećam se došli su policajci i rekli da idemo u bolnicu jer Damiru nije dobro, a možda više nije živ. Svijet mi se srušio, na sprovodu sam jedva izdržala da ne padnem, a 17 godina kasnije na isti dan umro mi je i suprug Zvonko. To su bila dva najtužnija dana u mome životu – rekla je gospođa Vera Hrastić.

-Gospođi Veri smo uručili prigodni poklon i upoznali je sa činjenicom da je grad Ludbreg dobio ulicu koja nosi ime njezinog sina. Potekle su suze i njoj i nama. Sretni smo što je Gradsko vijeće donijelo takvu odluku dok je Dadina majka još uvijek živa. U poodmaklim životnim godinama gdje više niti zdravlje ne služi dobro da se žena barem nečemu može radovati – rekao je Zlatko Sinković, predsjednik RK Ludbreg.

-Sretni smo što je ulica dobila ime po našem bivšem rukometašu Damiru Hrastiću-Dadi. Bio je jedan od najvećih ludbreških sportskih talenata i izuzetna osoba. S njim sam išao u osnovnu školu gdje nas je učitelj Tomica Letina ‘zarazio’ rukometom, a kasnije i u srednju školu. Zajedno smo učili, trenirali, uživali igrajući rukomet i mogu reći da smo bili najbolji prijatelji. Bili smo članovi odlične rukometne generacije i jako dobro smo se slagali. Svako podsjećanje na taj tragični događaj kada smo ostali bez Dade čini nas tužnima, ali smo svi skupa sada ponosni što će njegovo ime biti trajno zabilježeno i sačuvano od zaborava – rekao je Darko Jagić, predsjednik GV Grada Ludbrega.

Damir Hrastić – Dada rodio se 26. siječnja 1967. godine. Već sa 14 godina nastupao je za kadetsku ekipu RK Ludbreg, a samo godinu kasnije zabilježio je svoje nastupe u seniorskoj momčadi. Već druge godine nastupanja u seniorskoj ekipi bio je među najboljim igračima i strijelcima momčadi. Damir je imao izuzetno visok i precizan šut te je bio nositelj ludbreške rukometne ekipe sve do 1988. godine. Nakon odsluženja vojnog roka upisao je Kineziološki fakultet u Zagrebu gdje se pokazao uzornim studentom koji redovito polaže ispite. Pred kraj prve godine fakulteta, po izuzetno vrućem i sparnom vremenu u lipnju, prilikom provjere dvanaest minutnog trčanja tzv. Kuperovim testom iznenada mu je pozlilo te je preminuo. Već sljedeće godine u čast izuzetnom igraču i čovjeku RK Ludbreg organizirao je rukometni turnir koji i dan danas nosi njegovo ime baš kao i nova ludbreška ulica.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content