U Ludbregu će se 21. i 22. svibnja održati 4. nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji pod geslom „Od koljena do koljena dobrota je Tvoja (usp. Lk 1, 50)“.

Ovo geslo nadahnulo je akademskog kipara Iliju Skočibušića na izradu logotipa ovog nacionalnog susreta kojim dominira lik križa.

-Ovaj logo nam može kazati da je put Crkve Kristov put – to je i križni put. Obitelj se rađa iz Kristova boka iz kojega teče krv. Susret će biti održan u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Na logotipu je naznačena kaplja koja teče i koja stvara obitelj, novu obitelj, Kristovu obitelj – Crkvu. Ujedno prikazuje otvoreni bok iz kojega teče krv i voda – znak izlijevanja Duha Svetoga. –  objasnio je varaždinski biskup Bože Radoš na konferenciji za medije koja se održala 28. travnja, nakon 64. redovnog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije.

Geslo susreta bilo je i nadahnuće autorima himne susreta čiji je tekst napisao Zvonimir Klemenčić – Mito, glazbu potpisuje Edi Vugrinec, a aranžman Marko Prepelić. Tonski zapis himne snimljen je u varaždinskoj katedrali. A video je napravio Siniša Conar koristeći bogatu arhivu Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije koji već 16 godina bilježi događaje, susrete i svjedočanstva vjernika Varaždinske biskupije.

 

Varaždinski biskup najavio je glavne točke programa susreta.

U subotu 21. svibnja će u 18 sati biti održano bdijenje, a glavni dio programa bit će u nedjelju. Od 10 sati bit će priprema za euharistijsko slavlje koje će početi u 11 sati.

-Svi su dobrodošli na susret. Ludbreško svetište može primiti 100 tisuća hodočasnika. Dođite u svetište. Želimo se zajedno pomoliti, osjetiti da smo jedna obitelj. Ponesimo blagoslov u svoje kuće, u svoje obitelji. – poručio je.