Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Varaždinske županije organizira 5. županijsku razglednicu – središnju godišnju manifestaciju predstavljanja najuspješnijih amaterskih udruga s područja tradicijske kulture Varaždinske županije. Sudjeluju folkloraši, pjevači, tamburaši, puhači, glumci.

Program će se održati u nedjelju, 4. prosinca. s početkom u 17 sati u novoj dvorani Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ Ludbreg. Ulaz je besplatan i nije potrebna ulaznica.

Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Varaždinske županije osnovana je 29.04.2003. na inicijativu nekoliko kulturno-umjetničkih društava, a uz pomoć Upravnog odjela za društvene djelatnosti Varaždinske županije. Prilikom osnivanja Zajednici je pristupilo 26 kulturno – umjetničkih udruga. Nakon osnivanja Zajednici je pristupilo još 20 Udruga, tako da je danas u Zajednicu učlanjeno 46 Udruga. Danas je Zajednica na dobrom putu da postane središnja institucija amaterskog kulturno – umjetničkog stvaralaštva u Varaždinskoj županiji, na usluzi i korist svojim članicama.