);
Ludbreg bio domaćin prve hrvatske konferencije o turizmu malih gradova

Ludbreg bio domaćin prve hrvatske konferencije o turizmu malih gradova

Dok veći gradovi imaju veliki spektar mogućnosti za razvoj cjelovite i održive turističke ponude, manji gradovi i sredine svoje mjesto na turističkom tržištu najbolje mogu pronaći u vlastitoj autentičnosti, povezivanju i pronalasku inovativnih načina valoriziranja svojih kulturnih, gastronomskih, prirodnih ili manifestacijskih vrijednosti. Upravo je o tome bilo riječi na današnjoj konferenciji ‘Turizam malih gradova’ koja je 4.  studenog održana u novoj dvorani CZKIDN u organizaciji konzultantske i marketinške tvrtke za održivi turizam – SPOT.

-Ovakvim temama svi dionici u turizmu mogu nešto naučiti, mogu nekakve ideje dobiti, mogu nešto korisnoga doznati. Još uvijek se u turizmu ne možemo natjecati s jugom, s Dalmacijom. Oni žive turizam na drugačiji način. Naš turizam i ideja turizma na kontinentu je drugačija. Puno dulje traje. Mi se 365 dana u godini moramo baviti turizmom i izmišljati brojne aktivnosti koje bi privukle turiste. – istaknuo je Goran Mališa, direktor TZ Varaždinske županije.

‘Turizam malih gradova’ prva je hrvatska konferencija posvećena razvoju i promociji turizma upravo u manjim sredinama, gradovima i mjestima s očuvanim skladom življenja i vrijednošću kulturne i prirodne baštine koje mogu pretvoriti u uspješne i, jednako važno, održive turističke proizvode.

– Ovu konferenciju organizirali smo u suradnji sa SPOT-om i TZ poučja Centar svijeta jer mislimo da manje sredine imaju što ponuditi turizmu i turizam može biti jedan od pokretača onog dodatnog razvoja i atraktivnosti sami gradova ne samo za goste već i za građane. Ova prva konferencija zamišljena je kao nekakav uvod u buduće razgovore u potencijal manji sredina, o njihovom udruživanju, o stvaranju nekakve zajedničke turističke ponude. Želimo skrenuti pozornost na gradove koji se nalaze na kontinentu i koji cijele godine imaju priliku nuditi gostima različite turističke proizvode. – poručio je gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić.

Konferencija je objedinila znanje, postojeća iskustva i dobru praksu u razvoju turističke ponude manjih gradova i sredina, kako bi se prilike bolje prepoznale, izazovi lakše savladali, a turizam zauzeo postao jedan od istaknutih elemenata njihovog gospodarskog i društvenog razvoja.

Program se nastavio i idućeg dana kada su sudionici bili dio enogastro manifestacije Wine&Walk Ludbreg.

Foto: SPOT

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content