U organizaciji Plesne skupine „Crazy Hill“ koja djeluje u sklopu KUD-a „Anka Ošpuh“ u subotu, 14. prosinca, u sportskoj dvorani u Ludbregu održano je šesto izdanje plesnog spektakla koji nosi naziv „LuDance – Ludbreg pleše“.

Podsjetimo, njegovo prvo izdanje održano je 2014. godine na inicijativu Ane Katalenić i Ivane Kapusta. Osnovni cilj je popularizacija plesne kulture, i amaterske i profesionalne.

– LuDance je od početka bio prepoznat kao zanimljiv, a stigli smo sretno i do njegovog šestog izdanja. Ove godine okupili smo rekordan broj izvođača. Uz naših 6 grupa iz KUD-a, nastupilo je još dvanaest gostujućih grupa, tako da smo u dvorani vidjeli preko pet stotina djece i mladih. – rekla je Ana Katalenić, jedna od voditeljica ludbreških plesnih skupina.

Dakle, uz domaćine nastupili su i plesači iz Plesne skupine “G&B“ OŠ Martijanec, Plesne skupina “Jabučice“ OŠ Martijanec, Plesne skupine “M-FIT” Novi Marof, PS “Jump“ Koprivnica,  PS “Zemlja sreće” Varaždin, Udruga “Balans code” Sveta Nedelja, PK “Plan B“ Varaždin, PS “Spinbox“ Novi Marof, PS “Vivona“ Čakovec, Ludbreške mažoretkinje, PMS “Lena“ Varaždin i SPK “Valcer” Varaždin.

Publika je i ove godine prepoznala rad i trud organizatora te se odazvala u velikom broju. Podrške s tribina tako nije nedostajalo.

Kao zaključak možemo napisati da je ovo bila odlična prilika za vidjeti različite plesne stilove plesnih skupina iz sjeverozapadne Hrvatske, ali i za međusobno druženje i razmjenu ideja samih sudionika.