);
LuDance 4

LuDance 4

     Plesni spektakl Ludbreg pleše popularno nazvan LuDance 4 ove je godine održan četvrti put. Organizator ove atraktivne plesne manifestacije bio je KUD Anka Ošpuh, a ovaj festival plesa za djecu i mlade održan je u ludbreškoj školsko-sportskoj dvorani. Nastupili su: Ludbreške mažoretkinje, Plesni studio ‘Spinbox’ Novi Marof, Univerzalni plesni studio ‘Feel’ Varaždin, Plesno-manekenski studio ‘Lena’ Varaždin, Plesne grupe ‘G&B’ i ‘Jabučice’ iz OŠ Martijanec, Plesni studio ‘JUMP’ Koprivnica, Plesni klub ‘Ivančica’ Ivanec, Plesni studio ‘Vivona’ Čakovec i naravno Plesna skupina ‘Crazy Hill’ Ludbreg. Valja spomenuti zapažen nastup Bernarda Barača iz Preloga, europskog plesnog doprvaka koji je nastupio s Ludbreškim mažoretkinjama.

     Posebni gost plesnog festivala bio je Erik Kelin, pobjednik 5. međunarodnog festivala ‘Djeca pjevaju’ koji je ove godine održan u Varaždinu. Njegov nastup plesom je pratila najstarija skupina Crazy Hilla baš kao i na pjevačkom natjecanju na kojem je pobijedio.

     -Odmah na početku želim pohvaliti voditeljice naše plesne skupine Crazy Hill Anu Katalenić i Ivanu Kapusta kojima pripadaju najveće zasluge. Ovaj festival je rezultat njihovog višegodišnjeg rada, a ostvarile su i najviše kontakata s voditeljima plesnih skupina koje ovdje nastupaju. Ove godine imali smo najviše grupa do sada što znači da je ideja dobra jer grupe se rado odazivaju i s veseljem nastupaju. Ovogodišnja novost je prigodna tombola koju smo dogovorili još u lipnju i kojom nastojimo prikupiti dodatna sredstva za naše mnogobrojne aktivnosti. – rekao je Aleksandar Horvat, predsjednik KUD-a Anka Ošpuh.

     Sljedeće godine ludbreški festival plesa LuDance imat će svoj mali jubilej – petogodišnjicu. Vjerujemo da će se pronaći sredstva za rasvjetu plesnog podija jer to je jedino što je ove godine nedostajalo. U petak 29. prosinca KUD Anka Ošpuh održat će svoj tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u dvorani Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak s početkom u 18 sati. Pozvani ste!

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content