Drugog kolovoškog vikenda u Ludbregu održan je teniski turnir pod nazivom ‘Ludbreg Open 2020’. Turnir je na otvorenom organizirao Teniski klub Podravina, a kotizacija po igraču iznosila je 100 kuna u što je bilo uračunato i jelo. Na turniru je sudjelovalo 16 igrača. Finalni dvoboj održan je u nedjelju prije podne, a nagrade najboljima uručio je tajnik TK Podravina Vedran Zlatar.

-Ovo je, nakon 5-6 godina stanke, četvrto izdanje turnira pojedinaca. Za polufinaliste smo osigurali prigodne nagrade, a finaliste smo nagradili i peharima. U klubu želimo da turnir postane tradicionalni pa ćemo sljedeće godine uz pomoć sponzora osigurati vrijednije nagrade. Na turniru je odigrano  15 mečeva koji su se igrali na jedan dobiveni set, a polufinale i finale igrano je na dva dobivena seta – rekao je Dario Posavec, glavni pokretač oživljavanja turnira, a ujedno i polufinalist natjecanja.

Dario je u polufinalu propisno namučio nositelja turnira Maksa Kostić-Ferčeka iz TK Varaždin dok je isto učinio i rekreativac Marko Šiprak koji je tijesno izgubio od Vinka Brkića iz TK Franjo Punčec iz Čakovca. U finalnom dvoboju mladih osamnaestogodišnjaka koji aktivno treniraju tenis gledali smo jako dobar tenis s puno atraktivnih poteza. Na kraju pobjednik teniskog turnira ‘Ludbreg Open 2020’ postao je Maks Kostić-Ferček i tako opravdao ulogu favorita.

Tenis se smatra gospodskim sportom gdje nema fizičkih duela jer je između igrača mreža. Na ovakvim turnirima nema ni glavnog ni linijskih sudaca pa ne nedostaje ni međusobnog uvažavanja. Zbog toga je ugodno sudjelovati, natjecati se, a bolji igrači mogu testirati i stupanj svoje forme. Uz sve navedeno turnir, osim tenisača, privlači i druge sportaše koji rekreativno igraju tenis.

Teniski klub Ludbreg uskoro pokreće školu tenisa za djecu i mlade. Naime, Dario Posavec završava tenisku akademiju u Zagrebu i uskoro će posjedovati tenisku trenersku licencu potrebnu za rad s budućim tenisačima. A da se bavljenje ovim sportom te prijeko potrebna upornost isplati pokazuje i pozitivna priča mladog Teodora Zlatara iz Globočeca. Teodor je, od strane teniske agencije vlasnika Borisa Kuharića iz Koprivnice, prepoznat kao teniski talent, dobio stipendiju i već je odletio preko ‘bare’. U Americi Teodor će studirati psihologiju na Oakland City University i usavršavati svoje teniske vještine. Možda jednog dana, osim za Saru Kolak i Davida Šalamona budemo navijali i za Teodora Zlatara. Zašto ne!