Ovog će se vikenda na Otoku mladosti održavati ljetno kino na otvorenom. Filmovi će se prikazivati 31. srpnja i 1. kolovoza.

IZAZIVAČ: LE MANS ’66. (Ford vs. Ferrari)

Prvi na rasporedu za prikazivanje je film “IZAZIVAČ: LE MANS ’66. (Ford vs. Ferrari)” u subotu 31. srpnja u 21 sat. Film snimljen prema istinitom događaju o trostrukoj pobjedi Forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija na čuvenoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa. Matt Damon je u ulozi konstruktora Carrolla Shelbyja, a Christian Bale je u ulozi vozača Kena Milesa, koji su s trkaćim modelom GT40 stvorili sve preduvjete za Fordov trijumf na legendarnoj francuskoj pisti. Trajanje filma je 152 minute.

VELIKO PUTOVANJE – SINKRONIZIRANO

Za mlađe filmoljupce idućeg dana, 1. kolovoza u 20:30 sati, na rasporedu je “Veliko putovanje (Big Trip)”. Nova nevjerojatna animirana avantura od scenarista “Madagascara”. Nevjerojatna priča počinje kada roda zabunom dostavi bebu pandu na krivu adresu. Roda jednostavno zamjeni adresu obitelji pandi s obitelji medvjeda. I tada medo koji sve u životu radi na ispravan način, odluči organizirati ekspediciju kako bi bebu dostavio njezinoj pravoj obitelji.
Njegov se neumorni susjed uputi s njim kako bi mu radio društvo na toj avanturi. Na putu susreću brbljavog pelikana, strašljivog vuka, romantičnog tigra…suočavaju se s puno izazova i kušnji, ali na kraju dostave bebu njezinoj obitelji. Trajanje filma je 84 minute.

Ulaz na obje kino projekcije je besplatan.