Zajednica i udruge tehničke kulture Grada Ludbrega organiziraju tijekom ljeta zanimljive radionice i škole za mlade poklonike tehničke kulture. Mladi koji žele kreativne školske ljetne praznike mogu se upisati u četiri ponuđene radionice odnosno škole. To su škola robotike prema ‘Arduino’ platformi u kojoj će polaznici naučiti osnove robotike i programiranja. Radionica elektronike namijenjena je zainteresiranima koji žele doznati više doznati vezano na štednju energije, a obuhvaća i izradu uporabnog predmeta po želji polaznika, primjerice, LED blagdanskih čestitki i slično. U radionici modelarstva polaznici će također izrađivati predmete koji se svakodnevno mogu koristiti u određene svrhe. Četvrta mogućnost je upis u je radionicu digitalne fotografije u kojoj polaznici mogu učiti obradu digitalne fotografije i osnove snimanja digitalnim foto-aparatom.                                                      

 Uz Zajednicu tehničke kulture Grada organizatori ljetne kreativne škole i radionica su Aero klub ‘Rudolf Fizir’, Auto klub Ludbreg, Radio klub Ludbreg i udruga ‘Lumen’ – ludbreški mladi entuzijasti. Predavači i voditelji radionica uglavnom su članovi ovih udruga. Ovisno o programu, radionice traju 20-30 sati, a za sve polaznike radionice su besplatne.                     

U Zajednici tehničke kulture grada ističu kako će se termini održavanja radionica maksimalno prilagoditi kako najviše odgovaraju polaznicima, moguće je organizirati i više grupa za istu radionicu, a održavat će se tijekom srpnja i kolovoza, dva do tri puta tjedno po dogovoru s polaznicima.                                                                  

Ako želite kreativno provesti ljetne praznike u jednoj od četiri radionice u organizaciji Zajednice i udruga tehničke kulture prijave se mogu poslati na e-mail: ztk.ludbreg@optinet.hr, zatim SMS-om na broj 099 593 37 38 ili osobno u prostorijama Zajednice tehničke kulture na adresi Ludbreg, Trg sv. Trojstva 16.