Prvog petka u mjesecu u dvorcu Batthyany otvorena je izložba slika autorice Larise Golec. Treća je to po redu izložba koja se održavala u sklopu programa „Ludbreg petkom“ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg.

Larisa Golec rođena je 1973. godine u gradu Krasnojarsk u Ruskoj Federaciji. U Hrvatskoj živi od 1994. godine, gdje radi i počinje slikati. Slikarstvo ju je posebno ispunjavalo, te je nakon rada s različitim tehnikama slikarstva počelo njeno pravo slikarsko stvaralaštvo. U Hrvatskoj je završila dvije godine aktivnog tečaja slikanja u Koprivnici, pod mentorskim vodstvom Ivana Lovrekovića. Uz mnogo prezentiranja na različitim događajima i mjestima njezinih radova, prvu samostalnu izložbu imala je 7.11.2012. godine u galeriji Kristofora Stankovića uz podršku predstavnice ruske nacionalne manjine.

Ludbrežanima se predstavila s 22 rada rađena tehnikom akvarela.

– Slikarstvo je moja dugogodišnja ljubav. Slikala sam u raznim tehnikama, od ulja na platnu do pastela. Prije četiri godine zadivili su me radovi ruskih slikara rađeni u tehnici akvarela koji su me potaknuli da se i sama okušam u tome. Više puta sam odlazila na poduku i svi radovi koje danas imate prilike vidjeti nastali su u sklopu tog mog putovanja i stjecanja iskustva. U Ludbregu izlažem prvi put i stvarno sam zadivljena i prostorom i organizacijom. – kazala je Larisa koja od 2018. godine i sama vodi tečajeve akvarela u Prelogu. Uz to aktivna je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj gdje se 2010. godine uključila u rad Likovne udruge donjeg Međimurja, a dvije godine poslije u Likovnu Udrugu Varaždin.

-Izuzetno mi je drago što smo imali prilike ugostiti Larisu Golec i što smo uopće krenuli s programom „Ludbreg petkom“ u sklopu kojeg  Ludbrežanima pokušavamo predstaviti nešto novo i drugačije. – prilikom otvorenja poručio je Branko Dijanošić, ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“.

Izložba je bila otvorena tijekom vikenda, a okupila je brojne Larisine prijatelje slikare među kojima je bio i nama dobro poznati Zlatko Kapusta.

– Stvarno sam ugodno iznenađen Larisinim radovima. Zadivilo me nekoliko slika kod kojih je vrhunski dočarana atmosfera i svjetlost. Samo neka tako nastavi. – zaključio je.