Kulturno-humanitarna večer u dvorcu Batthyany

Kulturno-humanitarna večer u dvorcu Batthyany

U svečanoj dvorani dvorca Batthyany održana je promocija djela književnika Ante Marinčića. Promocija je održana u suradnji udruge ‘Voli život’ i Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner. Anto Marinčić je 67-godišnji Hrvat iz bosansko-hercegovačkog Maglaja, bivši političar i sudionik Domovinskog rata. Već dvadesetak godina nije aktivan u politici te se isključivo bavi pisanjem. Piše romane te ostale književne i novinske tekstove. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Voditeljica književne večeri bila je Martina Jagačić-Petek, predsjednica humanitarne Udruge ‘Voli život’ koja brine o bolesnoj djeci.

-Anto Marinčić je napisao trinaest romana, a večeras smo predstavili četiri njegova romana i kolumnu ‘Naši indijanci’ iz zbirke kolumni pod nazivom ‘Lijepa naša, draga naša’. Prvo je predstavljen roman ‘Potom je sve utihnulo’, zatim ljubavni roman ‘Rafaelo’, potom roman koji obrađuje socijalnu tematiku ‘Rebro’ te na kraju erotski roman ‘Na izvoru strasti’. Veliko hvala autoru koji se rado odazvao našem pozivu te donirao knjige Udruzi – rekla je Martina Jagačić-Petek.

Ulomke iz romana čitala je Dijana Borštnar, a glazbeni gost ove kulturno-humanitarne večeri u dvorcu Batthyany bio je Mirko Švenda–Žiga koji je Ludbrežanima uvijek dragi gost. Valja napomenuti da je Žiga pjevao za humanitarnu udrugu ‘Voli život’ besplatno što je za svaku pohvalu. Sav prihod od prodanih knjiga bit će usmjeren na pomoć u liječenju bolesne djece. Knjige Ante Marinčića bit će dostupne za kupnju i u danima Svete nedjelje po cijenama od 80 do 100 kuna.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content