Članovi KUD-a “Anka Ošpuh” imali su natprosječno aktivan protekli vikend u vrijeme održavanja Flora Centrum Mundi. U subotu 6. svibnja su sve sekcije KUD-a bile “rasprodane” nastupima na različitim stranama:
Mali folkloraši “Piceki” i “Kresnice” (djeca od 3 do 12 godina) otvorili su svojim nastupom ovogodišnji Dječji cvjetni korzo na Trgu Svetog Trojstva u Ludbregu, u sklopu Sajma cvijeća.
Ženska vokalna skupina “Pajdašice” kratkim je programom uveličala svečanost proslave pet godina aktivnog rada Udruge Narcisa i obilježavanje Dana Ruže Sabol u prostoru svečane dvorane dvorca Batthyany
Istog dana Veliki folklorni ansambl u pratnji tamburaša predstavio se plesovima Posavine na smotri foklora u Šandorovcu koja se održala u sklopu manifestacije Florijanovo u Šandorovcu.

Sekcije modernog plesa nastavile su svoja uspješna natjecanja i u Ludbreg donijele nova odličja. Svojim nastupima na “Internacional dance open” u Zagrebu osvojile su zlatna i srebrna odličja.
Istog dana, u subotu su nastupali “Harlekini” u kategoriji Mjuzikl produkcija KIDS1 i “No Name” u kategoriji Freestyle produkcija KIDS2 i obje grupe su osvojile zlato.

U nedjelju, 7. svibnja, drugog dana natjecanja, grupe “No Name” i “Crazy Hill” nastupale su zajedno u kategoriji Etno JUNIOR, njih ukupno 36, te s proslavljenim Sončecem osvojili zlato, Crazy Hill u kategoriji Freestyle Mjuzikl JUNIOR su srebrni, a šećer na kraju – u kategoriji Freestyle duo/trio JUNIOR, naš par Mia Šimunić i Filip Katalenić osvajaju još jedno zlato.

Zahvaljujući ovim rezultatima sve su grupe dobile izravnu pozivnicu za sudjelovanje u finalu svjetskog prvenstva World dance championship u Rimu 21. i 22. listopada 2017. u organizaciji “World Ballet Association” (WBA) i plesne akademije “Mondial Dance”

No, ni to nije sve.
Nakon ovih osvojenih odličja na International dance open, preselili su u produkcijske studije Nove TV u Zagrebu gdje su sudjelovali na predaudiciji za hrvatski Supertalent show. Rezultati predselekcije za audicije uživo se nestrpljivo očekuju.

– Da ovo je bio prilično jaki vikend, ali ne bih rekao naporan. Naši KUD-ovci, svi do jednoga su negdje nastupali. Mislim da smo po tome jedno od rijetkih KUD-ova koji može isti dan sudjelovati na 4-5 nastupa na različitim mjestima, zahvaljujući različitim sekcijama. Posebno me veseli što naša djeca i mladi iz sekcija modernog plesa postižu odlične rezultate na njihovim natjecanjima i u zadnje vrijeme pune police peharima. Nije ni čudo jer imaju probe cijelo vrijeme, najviše vremena su u našim prostorima, a i ima ih i najviše. Ponovo koristim priliku za zahvalu roditeljima na podršci, i naravno Ani i Ivani na entuzijazmu, kreativnosti i upornosti. Djeca se beskrajno zabavljaju i sretni su i prije svega ponosni na svoje rezultate.- rekao nam je predsjednik KUD-a Aleksandar Horvat.