Kuća za odmor obitelji Dijanošić koja goste vodi u stara vremena

Kuća za odmor obitelji Dijanošić koja goste vodi u stara vremena

Kuća za odmor obitelji Dijanošić pod imenom Vila Mila već petu godinu zaredom ugošćuje brojne turiste koji odluče posjetiti Ludbreg i okolicu te uživati u starinsko uređenoj kući s modernom terasom i bazenom te slušati pjev ptica, a opet biti udaljeni minutu od centra grada. Ova obitelj kuću je dobila u nasljedstvo te su je odlučili preurediti i iskoristiti za najam.

– Kuću smo dobili 2014. godine od Ludbrežanke Emilije Winter koja je bila dobra prijateljica moje bake, ali i cijele obitelji i koja ju je odlučila prepisati tati. Kuća je izgrađena negdje u pedesetim godinama i odmah nam se svidjela pa smo krenuli s uređivanjem malo po malo i na kraju smo došli do ove kuće za odmor koju sada iznajmljujemo – rekao je Ivan Dijanošić.

Od većih zahvata, Dijanošići su napravili novi bazen i terasu, preuredili donji prostor kuće koji je služio za odlaganje stvari, a sad sadrži dvije sobe i kupaonicu, a posljednji veći zahvat bilo je mijenjanje krovišta. Gotovo sav namještaj su zadržali pa tako kuća ima starinski stil i sada u njoj može odsjesti osmero ljudi.

– Kad smo krenuli cilj je bio zadržati kuću i s novcima od najma pokrivati troškove održavanja. U gornjem dijelu kuće nije bilo previše intervencija jer smo odlučili zadržati namještaj pošto je bio kvalitetan, dio smo ofarbali i osvježili, malo promijenili raspored i doradili što je trebalo. Na vanjskom dijelu još uvijek radimo i tu ima uvijek posla što se tiče održavanja, košnje i slično.

Kuća je velika stotinjak kvadrata, sadrži tri spavaće sobe, blagovanicu, dvije kupaonice i kuhinju, dok je vani bazen s terasom, roštilj, a novina je mini dječje igralište. Zanimljivo je da su gotovo svi gosti bili stranci pa su tako u Vili Mili odsjedali Australci, Amerikanci, Brazilci te gosti iz gotovo cijele Europe.

– Kuću smo krenuli najprije iznajmljivati preko stranice Airbnb, no sad već drugu godinu zaredom imamo ugovor sa agencijom NOVASOL koja ustvari iznajmljuje kuću za nas od šestog do desetog mjeseca. Oni nađu ljude i jave nam kad smo popunjeni i stvarno smo zadovoljni s njima, a uz to su nam sufinancirali izgradnju bazena. Od gostiju pamtimo bračni par iz SAD-a koji su bili ovdje mjesec dana i koji putuju po svijetu i rade reportaže. Zanimljivi su ljudi i na kraju smo se s njima sprijateljili i ostali u kontaktu – ispričao je Ivan te dodao kako su do sad hrvatske goste imali samo tri, četiri puta.

Kako se kuća nalazi na brijegu izvan grada, krasi je mir i tišina, a u blizini su i mnoge životinje, a posebno je puno ptica čiji je pjev jedini jutarnji zvuk. Upravo zbog toga, Vila Mila dio je projekta Turističke zajednice Varaždinske županije koji okuplja trideset kuća za odmor s pričom i u kojem se nalazi nekoliko kuća s ludbreškog područja, a jedna od njih je i Vila Mila.

– Tu dolazi puno ptica pa je to nekakva priča preko koje smo mi uključeni u taj projekt, no osobno smatram da je posebnost kuće što je ostala autohtona i zapravo nastavlja život prijašnje vlasnice. Kuća ima poseban dizajn, jako je praktična, na brdu je i vidi se cijeli grad, a opet je potpuna tišina.

Za kraj Ivan nam je ispričao kako je zbog korone bilo nekoliko otkazivanja na samom početku godine, no agencija je uspjela to nadoknaditi pa je kuća popunjena. Što se tiče daljnjih planova, u idućih nekoliko godina planiraju ostvariti renovaciju kuhinje, a dodatna ideja je izgradnja jacuzzija i saune što bi bila investicija preko koje bi ‘produžili’ sezonu iznajmljivanja. Kako bilo, ova prekrasna kuća za odmor s pričom već sada je potpuno jedinstvena i posebna i to ne samo zbog izgleda i sadržaja već ponajviše zbog gostoprimstva i posebne energije njezinih vlasnika.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content