Ove godine, jubilarni 20. po redu “Križni put mladih Varaždinske biskupije”na prijedlog biskupa Bože Radoša, a zbog epidemiološke situacije, održat će se na način da će 20-ak animatora i redara prohodati predviđenu rutu 12. i 13. rujna.

Postaje križnog puta i sv. mise prenositi će se virtualno, putem Facebook stranice Ureda – Mladi Varaždinske biskupijeUz to, molitvene nakane, koje se uobičajeno pišu u bilježnicu, moći će se slati u obliku molitvene poruke u inbox gore spomenute Facebook stranice Ureda i na njihove nakane će se moliti na postajama.

– Također vam predlažemo, ako imate tu mogućnost da, ili na razini župne zajednice ili dekanata, organizirate zajedničko gledanje, tj. sudjelovanje na nekoj od postaja KP-a i/ili u prijenosu svetih misa koje će predvoditi povjerenik za mlade u subotu, tj. otac biskup u nedjelju. Točan termin sv. misa biti će naveden na Facebook stranici, a planirane su oko 18 sati oba dana. – poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Križni put će započeti prvom postajom u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Sv. Jurju na Bregu u 9 sati.

– Ove godine hodočastit ćemo župama Štrigovečkog, Čakovečkog i Istočnovaraždinskog dekanata pod geslom JA sam pobijedio svijet!“ (Iv 16,33). Pozovite svoje prijatelje i pridružite nam se virtualno na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas Gospodin, u ovim izrazito izazovnim vremenima, ponovno želi iznenaditi, duhovno obogatiti i gdje vas očekuju brojna iznenađenja! Učinimo ovu specifičnu godinu posebnoom svojom vjernošću, postojanošću, plodonosnom žrtvom, molitvenim srcem i – zajedništvom!  – poručuju organizatori.