);
Križni put mladih Varaždinske biskupije ove godine ONLINE

Križni put mladih Varaždinske biskupije ove godine ONLINE

Ove godine, jubilarni 20. po redu “Križni put mladih Varaždinske biskupije”na prijedlog biskupa Bože Radoša, a zbog epidemiološke situacije, održat će se na način da će 20-ak animatora i redara prohodati predviđenu rutu 12. i 13. rujna.

Postaje križnog puta i sv. mise prenositi će se virtualno, putem Facebook stranice Ureda – Mladi Varaždinske biskupijeUz to, molitvene nakane, koje se uobičajeno pišu u bilježnicu, moći će se slati u obliku molitvene poruke u inbox gore spomenute Facebook stranice Ureda i na njihove nakane će se moliti na postajama.

– Također vam predlažemo, ako imate tu mogućnost da, ili na razini župne zajednice ili dekanata, organizirate zajedničko gledanje, tj. sudjelovanje na nekoj od postaja KP-a i/ili u prijenosu svetih misa koje će predvoditi povjerenik za mlade u subotu, tj. otac biskup u nedjelju. Točan termin sv. misa biti će naveden na Facebook stranici, a planirane su oko 18 sati oba dana. – poručuju iz Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije.

Križni put će započeti prvom postajom u župnoj crkvi Sv. Jurja mučenika u Sv. Jurju na Bregu u 9 sati.

– Ove godine hodočastit ćemo župama Štrigovečkog, Čakovečkog i Istočnovaraždinskog dekanata pod geslom JA sam pobijedio svijet!“ (Iv 16,33). Pozovite svoje prijatelje i pridružite nam se virtualno na ovogodišnjem Križnom putu mladih naše biskupije gdje vas Gospodin, u ovim izrazito izazovnim vremenima, ponovno želi iznenaditi, duhovno obogatiti i gdje vas očekuju brojna iznenađenja! Učinimo ovu specifičnu godinu posebnoom svojom vjernošću, postojanošću, plodonosnom žrtvom, molitvenim srcem i – zajedništvom!  – poručuju organizatori.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content