);
Križevačke umjetnice predstavile se ludbreškoj publici

Križevačke umjetnice predstavile se ludbreškoj publici

Svaka umjetnica je jedinka za sebe u slikarskom izražavanju, a sve tri zajedno čine jednu lijepu slikarsku cjelinu.

Tim se riječima opisuju Marijana Šatrak, Renata Katić i Zorica Majnarić, slikarice iz Križevaca koje su se danas, 21. listopada, predstavile ludbreškoj publici u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’.

Sve tri umjetnice su članice Križevačkog likovnog kruga. Na izložbi u dvorcu Batthyany izložile su četrdesetak slika u akrilu, ulju i laviranom tušu. Izložbi su nadjenule ime ‘Crno bijelo u boji’.

– Vidljivo je iz izloženih slika zašto izložba nosi ovakav naziv. Ja slikam u crno bijeloj tehnici, a Zorica i Renata slikaju u boji. – objasnila je Mirjana Šatrak, koja je uz Zoricu i Renatu autorica ove izložbe, a ujedno i predsjednica Križevačkog likovnog kruga u kojem sve tri djeluju. On ih je ujedno i spojio.

– Mi se poznajemo već dugi niz godina, odlazimo na likovne kolonije i sudjelujemo u raznim izložbama, tako da ova naša suradnja nije ‘od jučer’. – otkrile su nam.

Zorica Majnarić Ludbrežanima se predstavila u jednom modernom, ekspresionističkom izričaju. Njeno slikarstvo izrazito je koloristično, a najviše voli slikati gradske vedute, pejzaže, mrtvu prirodu, cvijeće. S druge strane Renata Katić je realista. Voli slikati portrete, pejzaže, mrtvu prirodu i sakralne motive. Marijana Šatrak predstavila se pak u tehnici lavirani tuš u kojoj je prošle godine ilustrirala i knjigu “Marta i Ivek” križevačkog književnika za djecu i odrasle Josipa Petrlića- Pjera. Umjetnica voli slikati mrtvu prirodu, prigorske i podravske pejzaže.

Njihova izložba je otvorena do 28. listopada i može se razgledati radnim danom od 7 do 15 sati uz najavu na 042 306 113.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content