);
Kristinka Klarić Ludbrežanima će prezentirati svoje 25-godišnje slikarsko traženje

Kristinka Klarić Ludbrežanima će prezentirati svoje 25-godišnje slikarsko traženje

U izložbenom prostoru dvorca Batthyany ovog će petka, 18. veljače, biti otvorena druga ovogodišnja izložba u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’ koja donosi slikarske radove Kristinke Klarić.

Kristinka Klarić živi i radi u Velikom Bukovcu. Ljubav prema slikanju kod nje je prisutna od ranog djetinjstva. Slikanjem se bavi iz hobija, a iskušala se u raznim tehnikama. Sve ove godine učila je sama i usavršavala svoje slikarske sposobnosti, a zadnje dvije godine polazila više slikarskih tečajeva u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Ilustrirala je dvije knjige pisane na kajkavskom jeziku. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb, likovne sekcije KUDa Delovi i Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost, te promidžbu seoskog turizma “Vendi” Đelekovec. Sudjelovala na više likovnih kolonija humanitarnog karaktera, od toga nekoliko međunarodnih.

Slike koje će izložiti u Ludbregu, nastale su kao rezultat 25- godišnjeg slikarskog traženja tehnika i motiva.

– Želja mi je približiti publici moj rad i napredak koji sam stvarala kroz 25 godina. Pošto su mi izložbe uvijek bile postavljene tematski i sa zadanom tehnikom, ovom izložbom pokazala bih široki spektar mog likovnog stvaralaštva u raznim tehnikama. Slike rađene u tehnici crnog tuša, gdje kroz apstrakciju pokazujem moje viđenje svijeta u kojem živim i stvari koje me okružuju. Slike rađene kombinacijom tuša u boji i prešanog suhog cvijeća. Slike rađene akvarelom gdje koristim svu nježnost akvarela slikanjem cvijeća, koje je i samo po prirodi nježno i krhko. Akril gdje je izražena moja ljubav prema prirodi i njezinim ljepotama. – ističe autorica.

Otvorenje izložbe održat će se 18. veljače u 18 sati.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content