Upisana uvodna pobjeda protiv Ivančice na domaćem terenu, slijedi gostovanje kod Ruda

Nakon nikad duže pauze zbog poznatih okolnosti u subotu je konačno krenulo i natjecanje u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi sjever u kojoj se natječu ludbreški rukometaši. Prvenstvo je otvoreno na najbolji mogući način, pobjedom protiv Ivančice iz Ivanca i to rezultatom 37:31. Najefikasniji u prvoj utakmici bio je Petrošanec s 9 golova, 8 je zabio Novosel, a 7 Horvat.

– Na kraju moramo biti zadovoljni, mislim da je bila prava prvenstvena utakmica nakon dugo vremena, bilo je tu oscilacija i grešaka, bilo je preokreta tijekom utakmice, ali smo zadnjih pet minuta mi uspjeli zabiti sve, oni nisu i na kraju smo pobijedili što je i najvažnije – rekao je trener Pišpek.

Inače je tijekom priprema bilo dosta promjena u klubu, ekipa je u odnosu na prošlu sezonu pomlađena, a odigrano je i nekoliko pripremnih utakmica.

– Moram reći kako nisam potpuno zadovoljan s pripremama, bilo je dosta odsustva, bolesti, ozljeda pa gotovo da nismo ni jednu prijateljsku utakmicu odigrali u sastavu u kojem je plan da igramo prvenstvo jer je uvijek netko falio. Što se tiče promjena, otišli su Požgaj i Vugrinec, a prestali Grgec i Vresk te još nema Balažinca koji je operirao prednje križne ligamente u šestom mjesecu i Krobota koji čeka istu tu operaciju. Došli su nam Kolak i Koprivnice i Đeri iz Virovitice na pivota. Sada nam studenti odlaze u Zagreb pa će opet biti teško trenirati, ali nadamo se dobro posložiti i boriti se svaku utakmicu – najavio je Pišpek.

U idućem kolu Ludbrežani idu na gostovanje kod druge ekipe Ruda koje su ove sezone ušli u drugu ligu, dok je prva ekipa Ruda ušla u premijer ligu, a za kraj je Pišpek najavio tu utakmicu, ali i otkrio ovogodišnja rezultatska očekivanja.

– Druga ekipa Ruda nam je nepoznanica s obzirom da su sada ušli u naš rang natjecanja, ali s obzirom da svi do 21 godine mogu igrati, za očekivati je da će uzeti i nekoliko igrača iz prve ekipe. Sve u svemu, idemo se boriti i probati napraviti najbolji mogući rezultat. Što se tiče sezone, s obzirom na pomlađenu ekipu i izostanke koje imamo, bio bi zadovoljan s bilo kojim mjestom u sredini ljestvice i mislim da nam je to i realnost, dakle moramo biti iznad zone ispadanja da imamo mirnoće i da probamo nekoga i iznenaditi – rekao je za kraj Pišpek, a mi rukometašima želimo sreće i dobre rezultate.