Caffe bar Rondo u veljači će ponovo postati domaćinom Rondo Pub Quizza, ludbreške inačice sve popularnijih pub kvizova.

Promicanje kulture stjecanja znanja, kritičkog razmišljanja, procjenjivanja, timskog rada, natjecateljskog karaktera, ali i zabave, ciljevi su pub kvizova. Ludbreg ima potencijale, naši sugrađani se često prijavljuju na Milijunaša, Potjeru, Šifru. Prošle je godine pobjedu tijesno odnijela ludbreška ekipa Jean Luc Quizard za koju se natjecala i Karla Triplat, pobjednica nad lovcem Deanom Kotigom u Potjeri.

Pub kviz obično se sastoji od dva do tri kruga pitanja s kraćom pauzom između.Natjecatelji prate pitanja na ekranu, na kraju kruga ispravljaju odgovore.

Pobjednički tim simbolično se nagrađuje, a skupljaju se vrijedni bodovi za iduća kola. U ulozi kvizmajstora je i ovog puta Milivoj Dretar. Iskustvo je prikupio na kvizovima u Varaždinu, Čakovcu, Zagrebu, i naravno – Ludbregu. Obećao je da pitanja neće biti samo iz povijesti i geografije, već i sporta, opće kulture, svakodnevice, gospodarstva.

-Iako je zabava u prvom planu, natjecateljska atmosfera prisutna je cijelo vrijeme. Kada se čitaju odgovori redovito se čuje smijeh, uzvici iznenađenja, lupanje po čelu. Oformite ekipu, dođite, osvježite svoje znanje. Dosadna zimska popodneva iskoristite za druženje na kvizu. – poručuju organizatori.

Prvo kolo održat će se u subotu, 8. veljače, s početkom u 16 sati.