Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ tijekom cijele godine provodi program Slušam, pričam, stvaram, međutim u posljednjem mjesecu – prosincu, on ima posebnu čar.

Zašto? Zato što je njegov program tada prilagođen blagdanskom duhu i atmosferi koju djeca izrazito vole.

Primjerice, prve srijede u mjesecu program Slušam, pričam, stvaram bio je posvećen najdražem dječjem svecu – Nikoli. Kroz priču iz slikovnice „Priča o svetom Nikoli“ koju je pročitala ravnateljica gradske knjižnice Edita Kutnjak Zlatar okupljeni mališani otkrili su kakav je on čovjek bio, što se događalo za njegova života i zbog čega ga se danas štuje.

– Razgovarali smo o čarapama i čizmicama koje večer prije pripremamo i ostavljamo na prozor. Crtali smo i bojali likove iz slikovnice, a onda trčeći otišli poslušati još jednu priču, ovoga puta za laku noć. – poručuju iz knjižnice.

Već iduće srijede, 11. prosinca, održala se nova kreativna radionica. Ovoga puta razgovaralo se o Božiću, o pripremi i izradi božićnih ukrasa te o samoj proslavi navedenog blagdana.

– Otpjevali smo prigodnu pjesmicu “Pahuljice padajte”. Pročitali smo slikovnicu “Crtež ispod bora” i razgovarali o nacrtanim čovječuljcima iz priče. Potom smo prionuli na ukrašavanje malih borića na papiru. – kažu voditelji.

Za kraj mališani su odslušali priču za laku noć u izvedbi djelatnika knjižnice i njenih volontera.

Na posljednjoj ovogodišnjoj radionici u organizaciji gradske knjižnice koja će se održati 21. prosinca, čitati će se priče, izrađivati ukrasi i nakiti, kititi jelka, slušati prigodne pjesmice i još mnogo toga.

Foto: Gradska knjižnica i čitaonica “Mladen Kerstner”