Lagano nam kraju ide još jedna sezona naših sportaša i sportašica. Što se tiče sportašica, tu je naš pogled bio ponajviše usmjeren prema naše tri sportske princeze. Sara Kolak imala je ove sezone najduži hitac u nizozemskom Leidenu 62,62. Šteta što takav ili bolji hitac nije uspjela baciti na SP u Eugenu (SAD-u) ili na EP u Munchenu . Sezona koja je obećavala povratak na staze stare slave ipak se nije ponovila. Nadamo se da će nas Sara opet oduševljavati, dovoljno je još godina pred njom. Ivana Dežić, naša seniorska reprezentativka dres zagrebačke Lokomotive zamijenila je onim francuskog Besancona. Želimo joj mnogo sreće, poglavito zdravlja, neka se dokazuje u jakoj francuskoj ligi i da bude i dalje na reprezentativnom popisu. Iva Gerić osvojila je ove sezone broncu na Europskom juniorskom prvenstvu u Rimu, a na Svjetskom hrvačkom prvenstvu U-23 u španjolskoj Pontaverdi zaustavljena je u prvom kolu. Rezultati su to koji su za nas obične smrtnike nedostižni, ali vjerujemo da Iva može još i više.

Što se tiče sportskih klubova, tu je bilo svega. Podravina je znatno pomladila ekipu, nakon prošlosezonske Lige za prvaka. Naravno, to se osjetilo na rezultatu, pa Ludbrežani ove sezone ne kandidiraju za vrh ljestvice gdje se nalaze znatno iskusnije ekipe Poleta i Radnika. Kod nogometaša istaknimo još dvije ekipe koje s velikim ambicijama igraju u 1.ligi ŽNS Varaždin, Mladost iz Sigeca i Plitvicu iz Selnika. Obje ekipe krojit će vrh ljestvice, a posebno nam se dopadaju Brazilci koji igraju u Mladosti, njihov potencijal je velik.

Košarkaši su napravili korak unatrag, otišli u 3. Košarkašku ligu, da se tamo kale mlađi igrači. No, nije ih napustila ambicija igranja u višem rangu. Korak unatrag za dva koraka naprijed. Rukometaši su ove sezone kad obilježavaju 50 godina djelovanja istakli cilj osvajanja naslova prvaka 2. HRL. Na vrhu su, dosta utakmica dobili su u samoj završnici. No, prvenstvo donosi niz izazova, domaći parket je velika prednost, a Ludbrežani imaju nekoliko zahtjevnih gostovanja. Samo neka ih posluži zdravlje i sve je moguće.

Što se tiče pojedinaca nekako su ove sezone najviše iskočili rukometaš Petar Horvat, koji igra sezonu života, Leo Tropšek- 18 godišnja skrivena tajna hrvatskog nogometa te košarkaši Filip Crnković i Matija Bačani, čija su prezimena podvučena u bilježnicima mnogih košarkaških skauta.