Među posljednjima u Varaždinskoj županiji održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega. Prema rezultatima nedavno održanih lokalnih izbora Gradsko vijeće ima 16 članova ili jednog više nego u prethodnim sazivima jer su na izborima dvije liste dobile potpuno jednaki broj glasova. Najviše glasova i 9 vijećničkih mjesta dobila je lista SDP-HSS-HSU-Laburisti, zatim HNS 3 vijećnika, HDZ 2, te po jednog vijećnika HSLS i Lista grupe birača.                                  

Nakon izbora Mandatne komisije i njegovog izvješća, te verifikacije mandata poznat je sastav Gradskog vijeća za iduće četiri godine. Svečanu prisegu položili su s liste SDP-HSS-HSU-Laburisti: Katarina Zadravec iz Vinograda Ludbreških, Ivana Škorjanec iz Ludbrega, Jadranka Happ iz Poljanca, Petar Skupnjak iz Slokovca, Tomo Filip iz Ludbrega, Kristina Mirčetić-Petrin iz Ludbrega, Nino Ivanuša iz Ludbrega, Anica Happ iz Kućana Ludbreškog, Antun Šimić iz Ludbrega, Petra Pokec iz Ludbrega, Mirko Herenčić iz Kućana Ludbreškog, Denis
Orehovec iz Ludbrega, Zlatko Balaško iz Apatije, Nikola Vidaković iz Ludbrega, Ivan Lončarić iz Vinograda Ludbreških i Goran Horvat iz Selnika.

Prethodno je podnijeto izvješće da izabranom gradonačelniku Dubravku Biliću i zamjenici Renati Potočnik s liste SDP i partnera, mandat u predstavničkom tijelu po sili zakona mora u mirovanje, a njihovi zamjenici su Katarina Zadravec i Ivana Škorjanec. Promjene su kod još dvije liste jer su iz osobnih razloga mandate u mirovanje stavili Mladen Žunko iz HNS-a, a njegova zamjena je Denis Orehovec, te s liste HDZ-a Dragutin Gložinić kojemu je zamjena Nikola Vidaković.

Na prijedlog stranaka koje obnašaju vlast u Gradskom vijeću potom je izabran Odbor za izbor i imenovanja koji predložio sastave ostalih odbora Gradskog vijeća. U Odbor za statut i poslovnik izabrani su predsjednica Katarina Zadravec, te članovi Tomo Filip, Petar Skupnjak, Denis Orehovec i Zlatko Balaško. U Odbor za financije i proračun izabrani su Jadranka Happ kao predsjednica i članovi, Antun Šimić i Petra Pokec. U Odbor za razvoj Grada i zaštitu okoliša izabrani su predsjednica Kristina Mirčetić-Petrin i članovi Ivana Škorjanec, Nino Ivanuša, Ivan Lončarić i Goran Horvat. Odbor za izbor i imenovanje čine predsjednik Nino Ivanuša i članovi Jadranka Happ, Petar Skupnjak, Mirko Herenčić i Nikola Vidaković. Mandatnu komisiju čine njezin predsjednik Tomo Filip, te članovi Anica Happ i Mirko Herenčić.

Prema statutu predsjednik i jedan potpredsjednik Gradskog vijeća biraju se iz redova stranke ili koalicije koje su prema izbornim rezultatima dobile većinu mandata, a drugi iz redova oporbe. Tako je za predsjednika Gradskog vijeća izabran Antun Šimić, a za potpredsjednike Tomo Filip i Nikola Vidaković.

Izbori nositelja funkcija i članova odbora Gradskog vijeća bili su jednoglasni i u korektnom ozračju.                                

Čestitke novoizabranim gradskim vijećnicima uputio je gradonačelnik Dubravko Bilić, a svečanom činu konstituiranja vijeća bila je nazočna Karmen Ošpuh, predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Grada Ludbrega.