Kakav bi to kolovoz bio da se kola ne voze konjskim zapregama na ranču Kosecovih u Hrastovskom. I ne samo to, tamo su i ove godine održane Konjičke igre kao prvorazredni događaj međunarodnog karaktera koji je privukao blizu tisuću ljudi. Igre su održane po osmi put, a i ove godine vrijedni organizatori iz Udruge ‘Ludbreški konjari’ mnogobrojnom gledateljstvu ponudili su nešto novo u odnosu na prošlu godinu.

     -Konjari su se mogli prijaviti za natjecanje u 7 kategorija. Za žene smo pripremili posebnu kategoriju ‘cross’ na novoj stazi koja više nije ravna nego ima uspone i strminu tako da je još atraktivnija za gledateljstvo. Žene i djevojke mogle su se prijaviti i u ostale discipline i natjecati se zajedno s muškarcima. Ranijih godina bilo je mnogo onih koji nisu bili baš zadovoljni sa ‘egzotičnim’ bendovima pa je i to ove godine ispravljeno. Za posjetitelje smo pripremili veliki šator kako bi mogli pronaći hladovinu i okrjepu od današnjih 35 stupnjeva Celzijevih, a svira nam domaća grupa Tim. – rekla je Martina Balenta, predsjednica Udruge Ludbreški konjari.

     Program konjičkih igara započeo je svečanim mimohodom kočija ulicama grada Ludbrega u kojem je sudjelovalo dvadesetak kočija i isto toliko pojedinačnih jahača na konjima. Na livadi kraj Svetišta povorku kočija i konjare s osvježenjem je dočekao predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Antun Šimić. Same igre započele su u 13 sati po povratku na Ranch&Resort Hera u Hrastovskom. Sudionici su se natjecali na novouređenoj stazi u sljedećim disciplinama: vožnja između čunjeva, cross, timska staza spretnosti, preskakanje prepona i štafeta. Ove godine u programu su sudjelovale i udruge malih životinja iz Ludbrega i Varaždina. Za najmlađe pripremljene su jahaonica, vožnja kočijom i lunapark, a ove godine predstavile su se i udruge malih životinja iz Ludbrega i Varaždina. Za sve posjetitelje osigurano je besplatno parkiralište. Ne treba naglašavati kako su igre i zabavni sadržaji izazvali veliki interes djece, ali i odraslih pa možemo reći da je mnoštvo posjetitelja provelo ugodno vruće nedjeljno poslijepodne.

     Na ovogodišnje konjičke igre odazvao se velik broj konjara među kojima su i oni iz udruge ‘Konj, moj prijatelj’ iz Zelendvora, zatim Međimurski konjari, Potkalnički konjari, Udruga Varaždin-grad kočija, Udruga zagorskih uzgajivača konja iz Svetog Križa Začertja, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hadnokrvnjaka iz Krapine, Đurđevački graničari, Konjogojske udruge iz Vrbovca, Baranje i Širokog Polja, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak te Konjeniški klub Nova vas pri Markovcih i Konjeniški klub Borl iz Slovenije. Pokrovitelj Konjičkih igara bio je Grad Ludbreg.