);
Koncertom MPZ-a Podravina započeo prigodni program Dana ludbreške Svete nedjelje

Koncertom MPZ-a Podravina započeo prigodni program Dana ludbreške Svete nedjelje

Nakon dugo vremena u dvorcu Batthyany koncert je održao Mješoviti pjevački zbor ‘Podravina’ Ludbreg kojim je ujedno službeno započeo prigodni programi Dana ludbreške Svete nedjelje. Koncert u čast Predragocjene krvi Kristove zbog epidemioloških mjera ovog se puta održao u atriju dvorca.

U prvom dijelu glazbene večeri nastupili su domaćini, MPZ Podravina, koji je pod vodstvom profesorice Maje Lovković Mesarov izveo četiri pjesme – Velika vjernost je, Na Babilonskim obalama, Idi kaži cijelom svijetu i Kad nosiš me uz pratnju Romine Kirilenko na violini te prof. Maje Lovković Mesarov na klaviru.

– Nakon duge stanke ovo je naš prvi koncert kojem smo se posebno radovali i kojeg smo s nestrpljenjem očekivali. Bliži nam se početak manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje stoga mi na ovaj simboličan, tradicionalan način želimo doprinijeti svojom pjesmom, dotaknuti sve prisutne i pripremiti ih za ovo veliko euharistijsko slavlje. – poručila je predsjednica MPZ-a Podravina, Jasmina Dobrić Bačani.

Nakon domaćina slijedio je nastup gostiju. Prvi su na pozornicu stali učenici Osnovne glazbene škole Ludbreg Marta Filipašić na flauti uz klavirsku pratnju Marcela Dodleka koji je nakon zajedničkog nastupa izveo i samostalnu skladbu. Njihov voditelj bio je prof. Slobodan Vađunec.

Aleksandar Horvat, voditelj programa, potom je interpretirao autorski tekst koji nosi naziv Još jena sveta nedela.

Kao gosti koncerta u Ludbreg su stigli i polaznici Umjetničke škole ‘Fortunat Pintarić’ iz Koprivnice. Uz vodstvo profesorice Martine Đurđević, sopranistica Romina Kirilenko uz klavirsku pratnju prof. Laure Malovac izvela je dvije pjesme.

Za kraj je ludbreška publika imala prilike uživati u izvedbama Klape Koprivnica. Pjesmama Sinoć kad san ti proša, Bodulska balada, Ružo bila i Moja posljednja i prva ljubavi završilo je ovo lijepo glazbeno druženje.

Napomenimo još kako se koncert održao u sklopu programa ‘Glazbeni kolovoz’ u organizaciji Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ te kao dio programa Dana ludbreške Svete nedjelje.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content