Zabavni program u okviru manifestacije ‘Dani ludbreške Svete nedjelje’ bio je bogat i raznovrstan. Za ljubitelje ozbiljne glazbe organizatori su u petak u atriju dvorca Batthyany osigurali nastup Zagreb Brass Quinteta. Puhačku petorku čine školovani mladi glazbenici koji su u nepune dvije godine djelovanja zabilježili niz nastupa ne samo u Zagrebu već u cijeloj Hrvatskoj pa i izvan nje. Prije nastupa u Ludbregu ‘ZgBQ’, u kolovozu, je još nastupio u slovenskom Celju, na otoku Braču, u Imotskom te u engleskom Manchesteru.

-Još smo umorni od osmodnevnog boravka u Engleskoj gdje smo imali prigodu nastupati na prestižnom natjecanju ‘Phillip Jones International Brass Ensemble Competition’ koji je okupio najbolje mlade brass kvintete iz cijelog svijeta. Za koncert u Ludbregu pripremili smo laganiji ljetni program sastavljen od poznatih skladbi pa smo tako recimo izveli: Bohemian Rhapsody, Moment for Morricone, Kan-Kan pa čak i muziku iz crtića Cartoon Symphony – rekao je Alen Vađunec, jedini Ludbrežanin u ansamblu.

Ansambl sačinjavaju petorica limenih puhača: Peter Firšt i Alen Vađunec na trubama, Ante Medvidović na rogu, Mate Đuzel na trombonu i Mihael Hrgar na tubi. Svi članovi su istaknuti solisti na svojim instrumentima, s ukupno preko četrdeset prvih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Njeguju širok repertoar od renesanse i baroka, preko klasike, romantizma, jazza, swinga pa sve do moderne i filmske glazbe.

Organizator koncerta bio je Centar za kulturu i informiranje Dragutin Novak.