Mješoviti pjevački zbor Podravina već tradicionalno organizira prigodni koncert za Majčin dan. Ove godine u dvorcu Batthyany svečana dvorana bila je popunjena do posljednjeg mjesta, a čak se tražilo i mjesto više. Naime, vodstvo MPZ Podravina na čelu s novom predsjednicom Jasminom Bačani odlučilo je prigodu dati i onim najmlađima pa su tako nastupili i klinci iz dječjeg vrtića Iskrica. Djeca su recitirala stihove o mamama, pjevala i plesala, a da su njihove nastupe mobitelima snimala oba roditelja ne treba uopće govoriti. Osim vrtićanaca mnogo ozbiljniji nastup imali su učenici OŠ Ludbreg koje je pripremila učiteljica Ljudmila Kladić. Zara Lu Sakač se tako istaknula izvođenjem monologa, a kasnije je kazivala i stihove o majci. Šaljiv monolog izveo je i Hrvoje Novota. Njegov djed Antun dugogodišnji je član MPZ Podravina i te večeri je pjevao, a u publici je obojicu mušketira pljeskom podržavala njegova supruga, baka Nada.

    Stihove svoje autorske pjesme o majkama govorio je Aleksandar Horvat koji je svugdje rado viđen gost, a pjevale su i ‘njegove’ Pajdašice. Pjevala je i posebna gošća iz Varaždina, Anita Huđek, članica Ansambla LADO iz Zagreba, a kao pratnja Zboru svirali su i tamburaši KUD-a Juraj Lončarić iz Hrženice.

     -Zbor Podravina će najesen proslaviti 140 godina od osnutka. Ovaj put mi sami smo izveli samo pet pjesama, tri na početku i dvije na kraju koncerta zajedno s tamburašima i više smo dali prigoda našim dragim gostima. Mislim da je program bio bogat, a izvođači raznih dobnih skupina doprinijeli su da je svatko za sebe mogao ponešto ‘odvojiti’. – rekla je Jasmina Bačani, predsjednica MPZ Podravina.

    -Radila sam dugo godina u Njemačkoj i tamo upoznala supruga Slovenca. Čim smo se vratili u Hrvatsku počela sam pjevati u Zboru i evo sad već 8 godina pjevam i družim se s ostalim članovima. Svi se radujemo ovom nastupu i lijepo se osjećam večeras. Naša dirigentica Rosana Cepanec nas je jako dobro pripremila. – rekla je Ana Kaube, drugi glas ‘Podravine’.