Puhački orkestar Grada Ludbrega i ove je godine u okviru desetodnevne manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje  pripremio koncert za građane i posjetitelje. Ove je godine koncert kao i lani održan na otvorenom, ali ne na trgu već u atriju dvorca Batthyany. Već tradicionalno orkestar je privukao veliku pozornost publike koja je do posljednjeg mjesta popunila pripremljena sjedišta u atriju.

-Orkestar ove godine slavi 22 godinu neprekidnog djelovanja, a iz godine u godinu smo sve ‘mlađi i mlađi’. Naime, osim nas nekolicine starijih sve je više bivših ili sadašnjih polaznika Osnovne glazbene škole Ludbreg. Evo, i naš umjetnički voditelj Marko Novak tek je odnedavno završio Muzičku akademiju u Zagrebu i već je dobio prigodu voditi orkestar. Tu prigodu je odlično iskoristio i uspješno surađuje sa stalnim članovima i muzičarima koji nam povremeno pomažu, a posebno mlađim članovima orkestra s kojima dodatno radi. – rekao je Slobodan Vađunec, tajnik orkestra.

– Nastojali smo sastaviti zanimljiv program i vjerujem da smo u tome uspjeli. Osim uobičajenih orkestralnih skladbi i koračnica, naš je orkestar i ovaj put izveo obrade pop i rock stranih hitova kao npr. Beautiful Maria of My Soul. Imali smo truba solo skladbu Jabuke i trešnje u novom aranžmanu te trombon solo skladbu Bavarska polka. Ovom prigodom po prvi put izveli smo solo skladbu za klarinet Petite Fleur te skladbu Instant Concert. – rekao je Marko Novak, dirigent Ludbrežana.

Ove godine gost našeg orkestra bio je Puhački orkestar Grada Preloga kojeg je vodio profesor Igor Hrustek. Puhački orkestar Grada Preloga jedna je od najmlađih udruga u ovom prekodravskom mjestu osnovan prije tek šest godina, a slično kao i u našem orkestru pretežito sviraju učenici iz Osnovne glazbene škole Prelog.