Prvi glazbeni događaj iz programa Dani ludbreške Svete nedjelje organizirao je Mješoviti pjevački zbor Podravina. Zbor je ovim nastupom nastavio tradiciju zbornog pjevanja dugačku čak 138 godina. Naime, pjevački zbor u Ludbregu osnovan je davne 1879. godine, a sada broji 30 članova. Svake godine u ovo vrijeme zbor koristi priliku da se predstavi građanima Ludbrega na domaćem terenu. Pošto tijekom godine naši zborni pjevači gostuju u drugim mjestima MPZ Podravina svake godine ima na svom koncertu goste. Ovoga puta to su bili poznati pjevač Nano Prša i Mješoviti pjevački zbor dr. Vinko Žganec iz Vratišinca.

     Na početku koncerta, dopredsjednica zbora Ivanka Locaj pozdravila je prisutne, a kasnije vodila kroz koncert u kojem je uvodni i završni dio pripao našem zboru. Nova umjetnička voditeljica Rosana Cepanec, koja ujedno vodi i žensku vokalnu skupinu ‘Allegre’, za ovu je prigodu uvježbala 7 skladbi. Korepetitorica na klaviru bila je Željka Vugrin također mlada snaga s visokim glazbenim obrazovanjem.

     U središnjem dijelu nastupili su gosti iz Vratišinca, malog međimurskog sela kraj Murskog Središća udaljenog oko 40 km od Ludbrega. Njih je vodio magistar glazbene umjetnosti Tomislav Cvrtila, djeluju tek dvije godine, a izveli su 4 tradicionalne svjetovne pjesme prilagođene za zborsko pjevanje.

     Nano Prša je pak predstavio svoj projekt pod nazivom Hrvatska narodna škrinjica kojim pokušava stvoriti zajedništvo u cijeloj Lijepoj našoj. Osim svoje dvije pjesme Nano je zajedno sa zborom Podravina otpjevao i pjesmu O sveta Marijo.

     Za utiske pitali smo dvije naše glazbene pedagoginje koje su od nedavno u mirovini. Marija Miličević koncert je pozorno pratila među brojnim slušateljstvom koje je do posljednjeg mjesta ispunilo svečanu dvoranu dvorca Batthyany.

     -Zamjetno je da je Zbor napredovao iako je četveroglasno pjevanje izuzetno teško uvježbati. Vokalna tehnika im je u redu, jedino još moraju poraditi na dinamici. – rekla je Marija.

     Druga učiteljica glazbene kulture Terezija Šercer bila je ispred nje na pozornici i najstarija je članica zbora.

     -U zboru pjevam od 1978. dakle punih 39 godina i uskoro ću i ovdje zaraditi mirovinu. – rekla je u šali Terezija te nastavila – redovito dolazim na probe bez obzira na vrijeme jer me pjevanje ispunjava. Što sam starija to sam sretnija pjevajući, ne samo zbog druženja već i zato što imamo stručnu voditeljicu koja se izuzetno trudi i nastoji usavršiti zbor.