);
Koncert Mješovitog pjevačkog zbora Podravina

Koncert Mješovitog pjevačkog zbora Podravina

U okviru programa ‘Dani ludbreške Svete nedjelje’ već tradicionalno koncert u dvorcu Batthyany organizira Mješoviti pjevački zbor Podravina. Pjevački zbor u Ludbregu osnovan je davne 1879. godine pa se može ustvrditi da tradicija ludbreškog zbornog pjevanja traje već 143 godine. Posljednje tri godine na čelu Zbora je Jasmina Bačani, a nova umjetnička voditeljica je Sanja Štefan.

Kao i obično na početku koncerta nastupa domaćin i organizator MPZ Podravina koji je pripremio četiri skladbe, a zatim prigodu dobivaju gosti Zbora.

-MPZ Podravina na koncertu ‘U čast Predragocjene krvi Kristove’ posljednjih godina daje prigodu mladim glazbenicima s našeg ludbreškog područja da se istaknu, a već drugu godinu prigodu za nastup dali smo sopranistici Romini Kirilenko koja se školovala najprije u Koprivnici, a sada studira pjevanje na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Od gostiju želimo spomenuti i Vitu Murat iz Osnovne glazbene škole Ludbreg na klaviru te brata Petra i sestru Martu Mihin koji će svirati i pjevati u duetu. Na kraju koncerta nastupa Ženska vokalna skupina Sveti Marko iz Selnice – rekla je Jasmina Bačani, predsjednica MPZ Podravina.

Svečana dvorana dvorca Batthyany bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a svim izvođačima podijeljene su zahvalnice.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content