Uoči Svete nedjelje održan je i koncert mješovitih crkvenih zborova. Ovaj glazbeni događaj sve više poprima obrise tradicionalnog jer je ove godine održan već 9. put. Nastupili su crkveni zborovi Župe Presvetog Trojstva iz Ludbrega, Župe sv. Juraja iz Svetog Đurđa, Župe sv. Franje Asiškog iz Velikog Bukovca, Župe sv. Petra i Pavla iz Mačkovca te Zbor mladih Trinitas. Organizator koncerta bio je naš zbor, a zbor iz Mačkovca nastupio je po prvi put. U međimurskom zboru pjevalo je troje naših Ludbrežana koje su spojile bračne veze. Tako je goste iz Mačkovca vokalno ‘pojačao’ između ostalih i dugogodišnji umjetnički voditelj našeg Trinitasa Željko Martinković koji je od nedavna prekodravski zet.

     Koncert je održan na prostoru Zavjetne kapele gdje je prije toga održana euharistijsko slavlje u Svetoj misi organiziranoj za sve sudionike i posjetitelje koncerta. Sve pjevače i voditelje zborova pozdravila je voditeljica koncerta Brankica Kovaček koja i sama pjeva u ludbreškom zboru: ‘Pjevajte i slavite Boga u srcu jer onaj tko pjeva zapravo moli dvostruko’.

     -Svaki se zbor predstavio s tri duhovne koncertne skladbe koje se inače ne izvode na misnim slavljima. Na misama obično pjevamo tradicionalne duhovne zborske pjesme koje znaju pjevati gotovo svi koji su na misi. – rekao je Ivan Horvat, član našeg crkvenog zbora.

Po završetku službenog dijela programa, u Pastoralnom centru održano je druženje gdje pjevanja produhovljenih pjesama zasigurno nije nedostajalo.

     I ovaj događaj ima svoju publiku pa možemo reći da je obogatio ponudu duhovnih sadržaja u programu Dani ludbreške Svete nedjelje. Do pjevanja i sljedeće godine kada će crkveni zborovi napuniti prvo desetljeće nastupanja na Svetištu.