Centar za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ i ove godine za sve ljubitelje glazbe priprema Glazbeni kolovoz manifestaciju u sklopu koje će u Ludbregu gostovati 5 glazbenih sastava koji njeguju klasičnu glazbu.

Jazz Windows – Ratko Zjača i Vid Jamnik

Sve će krenuti 3. kolovoza i to pravim jazz spektaklom za kojeg će se pobrinuti nagrađivani internacionalni gitarist i kompozitor Ratko Zjača te genijalni vibrafonist Vid Jamnik kojeg je osobno Boško Petrović nazvao svojim nasljednikom, u pratnji Martina Gjakonovskog na basu i Jože Zadravca na bubnjevima.

Suradnja ovih umjetnika dovodi do zapanjujućih rezultata u smislu zvuka i aranžmana, začinjenih ritmičkim idejama, teksturom i prostorom. Umjetnički entuzijazam, strast, intenzitet i toplina mogu se doživjeti u svakom trenutku njihovog nastupa uživo predstavljajući inspirativnu i ugodnu snagu originalnih skladbi.

Kvartet flauta Monochromia

Glazbeni kolovoz’ nastavlja se 12. kolovoza kada u predivan atrij dvorca Batthyany stižu nagrađivane flautistice Barbara Kšenek, Maja Mustapić, Dunja Đurđević i Barbara Tomić koje će nas počastiti djelima stranih i domaćih autora.

Indijska klasična glazba

U utorak, 16. kolovoza, ludbreška publika imat će jedinstvenu priliku uživati u klasičnoj indijskoj glazbi! Naime, ugostit ćemo jednog od istaknutijih glazbenika današnje Indije Arnaba Bhattacharya koji redovito obilazi svijet, donoseći indijsku klasičnu glazbu i tradicionalni žičani instrument zvan sarod na međunarodne glazbene pozornice. Tijekom hrvatske mini turneje u sklopu koje stiže i u Ludbreg, njega će na tabli pratiti Rohen Bose također jedan od istaknutih indijskih glazbenika.

Broj mjesta za ovaj koncert je ograničen. Besplatne ulaznice možete podići u tajništvu Centra za kulturu i informiranje ‘D. Novak’ (Trg Svetog Trojstva 19) radnim danom od 7:30 do 15 sati.

*Koncertu će prisustvovati i Veleposlanik Indije u RH sa suprugom.

Zagreb Brass Quintet

Nakon ‘putovanja Indijom’ 19. kolovoza slijedi koncert Zagreb Brass Quinteta koji njeguje širok repertoar, koncentrirajući se na skladbe originalno napisane za brass kvintet, ali nisu im strane ni obrade simfonijskih i komornih djela svih epoha, kao ni jazz ili filmska glazba. U Ludbregu su gostovali već nekoliko puta i uvijek su priredili vrhunsku glazbenu poslasticu, stoga ništa manje ne očekuje se ni ovoga puta.

Koncert filmske glazbe ‘Cinema Paradiso’

Za kraj, 26. kolovoza, očekuje nas putovanje filmskom glazbom. Voditelji putovanja bit će Krešimir Marmilić na violini i Vjekoslava Bjelopavlović Cesar na klaviru. Ovaj filmski glazbeni raj bit će sastavljen od skladbi najpriznatijih i najpopularnijih skladatelja današnjice poput Morriconea, Barrya, Williamsa. Osim njih, tu su i djela velikana Chaplina, a i drugih skladatelja čija su djela često korištena u filmovima. Ono što ovom koncertu daje dodatnu čar jest to što će biti popraćen video projekcijom kadrova iz filma.

Koncert +
‘Kroz generacije’

Ponedjeljak uoči središnje proslave tradicionalno je rezerviran termin za jedan od najprepoznatljivijih programa u sklopu ludbreške Svete nedjelje. Riječ je o koncertu „Kroz generacije“, najstarijem kulturno-umjetničkom događaju manifestacije kojeg organizira Centar za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“.

Svi koncerti počet će u 20 sati u vanjskom prostoru dvorca Batthyany. Ulaz je besplatan.