);
Kestenijada u Gornjem gradu

Kestenijada u Gornjem gradu

Sredinom listopada u Vinogradima Ludbreškim održana je jubilarna deseta kestenijada. Po običaju ovaj tradicionalni jesenski događaj na otvorenom organizirala je Udruga za šport i rekreaciju Gornji grad na čijem je čelu Željko Zember. Događaj je organiziran uz podršku Grada Ludbrega.

-Ove godine događaj smo nazvali ‘Kestenijada tri udruge’ jer osim naše predstavile su se i Udruga za uzgoj malih životinja Kanarinac Ludbreg i Udruga DIA-MELL iz Ludbrega. Tijekom današnje subote ovdje će se izmijeniti dvjestotinjak ljudi, a pripremili smo 110 kg kestena, 10 kg gljiva i 180 jaja. Vrganje smo nabrali, a pošto ih je ove godine zbog suše vrlo malo morali smo kupiti i šampinjone. Zahvaljujemo se Gradu Ludbregu kao glavnom sponzoru, Oprema uređajima koji su nam donirali aparat za točenje piva, Grafičaru Ludbreg i Franji Beseru na novčanoj donaciji kao i ostalim sponzorima – rekao je Željko Zember.

Majstori kotla, Krunoslav i Danijel, ispekli su tri ture vrganja i šampinjona. U prvoj su bile gljive s mesom, u drugoj gljive s jajima, a u trećoj gljive s jajima i kebabom. Po prvi put ostvarena je suradnja i s Udrugom DIA-MELL iz Ludbrega i Udrugom uzgajivača malih životinja Kanarinac Ludbreg.

-Udruga oboljelih od dijabetesa DIA-MELL besplatno mjeri krvni tlak, količinu šećera u krvi i vrši savjetovanje posjetitelja ove kestenijade. Udruga je za dijabetičare, ali i za ostalu dječicu na kestenijadi organizirala posebnu prehranu. Kako zbog korone nismo organizirali druženja, kao što je to bilo uobičajeno ranijih godina, svaki mjesec imamo radio emisiju ‘Abeceda zdravlja – abeceda dijabetesa’ na Radio Ludbregu. U stvaranju emisije, vođenju, skupljanju priloga i ideja sudjeluju svi članovi Udruge. Naša radio emisija je vrlo posebna, izuzetno korisna i zato je svi hvale – rekla je doktorica Dragica Lukić, predsjednica Udruge.

-Udruga za uzgoj malih životinja Kanarinac organizirala je revijalnu izložbu pod malim šatorom. Imamo 170 izložaka od čega je 114 golubova, 22 peradi, 6 primjeraka ukrasne peradi, 13 kunića i 14 papagaja i kanarinaca. Male životinje izložilo je 13 naših članova, a ocjenjuje ih petero sudaca. Organizirali smo i tombolu gdje je svaki tombolski listić dobitni. Izložbu koju smo običavali imati u prvoj polovici studenog pod velikim šatorom ove godine nećemo organizirati – rekao je Božo Majcen, predsjednik Udruge Kanarinac.

Na kraju zaključimo da su posjetitelji desete kestenijade kod društvenog doma u Gornjem gradu mogli uživati u mirisima i okusima kestena te usput provjeriti svoje zdravlje i dobiti recimo goluba ili golubicu na tomboli.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content