Već punih 8 godina djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice ‘Mladen Kerstner’ prigodnim sadržajima u sklopu kulturne manifestacije „Kešnerijada“ obilježavaju obljetnicu rođenja Mladena Kerstnera, velikog književnika koji je svojim scenarijima za kultne TV serija Mejaši i Gruntovčani proslavio kajkavski jezik svoga rodnoga kraja.

Tim povodom je i ove godine raspisan Javni natječaj za kazališni humoristički tekst Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg na koji se prijavilo 8 autora s ukupno 12 dramskih tekstova.

Sve prispjele radove pregledalo je posebno Prosudbeno povjerenstvo. U širem izboru nalazi se 6 tekstova koji će ući u Zbornika radova pod nazivom „Kešnerovi meštri smeha“. Povjerenstvo će od tih tekstova odabrati tri najbolja, a na temelju njihove odluke u četvrtak, 8. srpnja, s početkom u 19 sati u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održat će se podjela nagrada autorima za odabrane tekstove.

Prva nagrada je 2000, druga 1000 a treća 500 kuna.

U sklopu programa Đurđa Kokanović izvest će se isječak iz igrokaza “Poštene žene”, ludbreške kroničarke Marije Winter, koji je u obliku kratke monodrame priredio Aleksandar Horvat.