);
Karla Kivač igra za hrvatsku repku  

Karla Kivač igra za hrvatsku repku  

Što se nogometa tiče, na ludbreškom području u muškoj konkurenciji, imali smo više igrača koji su odjenuli reprezentativni dres. Sadašnji igrač Osijeka Petar Brlek iz Sigeca Ludbreškog bio je član mlade U21 reprezentacije, zatim Bojan Vručina koji je zabilježio pet nastupa i jedan pogodak, a za ‘mlade vatrene’ nastupao je i pokojni Slobodan Sudec u generaciji Šimića. A kakvo je stanje u ženskom nogometu? Iz Brlekove susjedne Apatije sada imamo mladu hrvatsku nogometnu reprezentativku u kategoriji U15. Naime, Karla Kivač je kao članica hrvatske reprezentacije igrala razvojni turnir koji je održan krajem prošlog mjeseca u Koprivnici i Ludbregu.

-Imam 13 godina i pohađam 8.b razred Osnovne škole Ludbreg. Nogomet treniram ukupno već šest godina od čega tri godine u Ženskom nogometnom klubu Čakovec kod trenera Maria Šarića. Svoj prvi reprezentativni nastup imala sam Koprivnici protiv Moldavije, a utakmica je završila pobjedom Hrvatske od 4:0. U Ludbregu sam igrala protiv reprezentacija Norveške i Slovačke. Protiv Norveške smo izgubile 1:3, a protiv Slovačke smo odigrale 1:1 i pobijedile na penale. Trenerica u reprezentaciji mi je Stela Gotal. Na međunarodnom turniru za djevojčice do 15 godina u Mađarskoj osvojile smo prvo mjesto i tamo sam dobila sam nagradu za najboljeg strijelca turnira – rekla je Karla.

Karla igra na mjestu centralne napadačice. Ljubitelji nogometa na ludbreškom području znat će tko je Karli dao nogometne gene. Radi se o ocu Mariu koji je bio odličan nogometni vratar, a među ostalim klubovima branio i u ludbreškoj Podravini. Mario je aktivno igrao nogomet više od trideset godina. Također, i majka Valerija bavila se nogometom tri-četiri sezone igrajući za ŽNK Koprivnica pa joj sada nije teško Karlu voziti na treninge u Čakovec.

-Nastupam za pionirsku ekipu ŽNK Čakovec i to u prvoj hrvatskoj ligi. Od ove sezone kapetanica sam ekipe i mogu reći da uživam jer putujemo po cijeloj Hrvatskoj. Kad idemo na daleka gostovanja čak putujemo dan ranije i imamo noćenje. Zbog nogometa planiram upisati Policijsku akademiju u Zagrebu kako bi zadržala potrebnu fizičku spremu – pojasnila je Karla.

Pripremajući se za ovaj razgovor, autor ovih redaka tražio je informacije o našoj perspektivnoj nogometašici i na Facebooku ali ih nije našao. Zašto? Pa zato što Karla nema svoj profil na ovoj popularnoj društvenoj mreži.

-Nemam Fejs jer jednostavno zbog učenja i treniranja nemam vremena za to. Pozivam cure s našeg područja koje vole nogomet da se priključe meni i mojim kolegicama Hani Katalenić iz Luke i Dorotei Modrić iz Komarnice. Putovat ćemo na treninge zajedno i sigurno će im se svidjeti na treninzima i utakmicama jer nema ništa boljeg od osjećaja pobjede – zaključila je Karla.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content