Kako vrijeme brzo prolazi vidljivo je na primjeru Udruge uzgajivača malih životinja Kanarinac iz Ludbrega. Naime, već tradicionalno sredinom studenog ludbreški ljubitelji malih životinja organizirali su 23. izložbu međugradskog i međužupanijskog karaktera. U velikom šatoru na starom placu kod stadiona Podravine bilo je izloženo 466 životinja što je najviše do sada.

-Izložba je otvorena u petak popodne i biti će otvorena cijelu subotu te u nedjelju do podneva kada proglašavamo šampiona izložbe i dodjeljujemo nagrade i priznanja izlagačima. Ove godine izloženo je 329 golubova, 50 kunića, 52 komada peradi, 30 ptica, 6 pura i 2 guske. Ovogodišnja izložba ima jednu posebnost, a to je prva specijalna izložba strukturnih golubova kojih je izloženo 118. Strukturni golubovi su posebna skupinu ukrasnih golubova u koju se svrstavaju sve one pasmine golubova na čiji vanjski izgled utječe raspored i način rasta perja tj. struktura perja. To su vrlo lijepi golubovi, uvijek u paradnom držanju. Obično su malog tijela i u većini slučajeva bez ćuba na glavi i bez perja na nogama. – rekao je Branko Margić, predsjednik ‘Kanarinca’.

-Svaka životinja na izložbi mora ima veterinarsku svjedodžbu, a suci su delegirani od strane Hrvatskog saveza za uzgoj malih životinja. Dakle, ocjenjivanje je strogo jer samo najbolji dobivaju epitet ‘šampion izložbe’ te su nagrađeni peharima i diplomama. Ocjenjivanje se vrši prvog dana izložbe. I ove godine imamo tiskan Katalog s upisanim cijenama za pojedine eksponate koji su na prodaju. Svaki izlagač kupnjom Kataloga po cijeni od 20 kn stječe pravo ulaska na izložbu, a za svaki eksponat plaća se još 10 kn. Članovi Kanarinca oslobođeni su plaćanja te dodatne naknade. Za sve izlagače pripremamo paprikaš nakon proglašenja šampiona izložbe. – rekao je Božo Majcen, tajnik ‘Kanarinca’.

     Ulaznice za izložbu imale su cijenu od 10 kn, a ulaz za djecu bio je besplatan. Kao i svake godine dosad, udruga Kanarinac nagradila je medaljama i zahvalnicama učenike nižih razreda iz OŠ Ludbreg i OŠ Sveti Đurđ koji su crtali male životinje, a čiji su likovni radovi bili izloženi odmah na ulasku u šator. Izložbu udruge Kanarinac sponzoriralo je više sponzora nego lani što znači da ljudi koji vode udrugu rade predano i uspješno jedino na izrazito loše vrijeme nisu mogli utjecati.