Udruga “Život“ – društvo za biološko-dinamičko gospodarenje Ludbreg protekle je subote bila domaćin druženja pod nazivom „Od zrna do pogače“.

Riječ je o manifestaciji koja za cilj ima podsjetiti nas kako se nekada živjelo na selu te na taj način promovirati ekološku proizvodnju.

Susret je započeo okupljanjem sudionika ispred društvenog doma u Čukovcu nakon čega je kolona predvođena kočijama krenula na obližnje polje. Tamo je upriličeno ručno branje kukuruza nakon kojeg je uslijedio težački ručak. Cijelo druženje bilo je popraćeno pjesmom tamburaša KUD-a Anka Ošpuh.

Po povratku s polja održano je i natjecanje u ručnom kominjanju kukuruza.

Večernji dio programa bio je rezerviran za igrokaz glumačke skupine Lun Mla iz Velikog Bukovca, poeziju te pjesmu i ples.

-Danas smo se vratili malo u povijest i prisjetili se vremena kada se teže radilo i živjelo, kada su susjedi bili upućeni jedan na drugoga kako bi si uzajamno pomagali u radu na polju. Živjelo se u zajednici je su tako lakše stvarali i održavali svoja imanja. Rad u polju nije bio lak, ali se odvijao uz pjesmu, što smo i danas čuli. – poručila je predsjednica udruge „Život“ Nada Ivanić.

 

Više o manifestaciji „Od zrna do pogače“ čitajte u idućem broju Ludbreških novina.