Iako postaje sve hladnije, ludbreška tržnica i dalje je glavno mjesto za kupovinu brojnim Ludbrežanima i mještanima okolnih naselja.

Bez obzira što je kraj studenog, na štandovima je ponuda sezonskog voća i povrća raznolika.

VOĆE

Od sezonskog voća ćete moći pronaći jabuke i mandarine. Cijene jabuka kreću se ovisno o sorti. Moći ćete ih pronaći po cijeni od 2,5 do 5 kuna po kilogramu. Između ostalog u ponudi su sorte Crveni delišes, Zlatni delišes, Fuji, Braeburn, Idared, Jonagold i druge.

Mandarinama je cijena ipak nešto viša. Za 3 kilograma potrebno je izdvojiti 20 kuna, dok je povoljnija varijanta od 5 kilograma koja košta 30 kuna. Uz jabuke i mandarine mogu se pronaći i suhe smokve po cijeni od 30 kuna za pola kilograma te limun.

 

 

POVRĆE

Izbor povrća je raznolik. Cijena krumpira kreće se od 2 do 4 kune po kilogramu dok je kilogram kupusu između 3 i 4  kn/kg.  Kelj varira između 7 i 8 kn/kg, a mrkva između 4 i 7 kn/kg.

Prosječna cijena salate u koju ubrajamo i matovilac je 10 kuna po kilogramu, luka 5 kn/kg, repe 3 kn/kg, cikle 5 kn/kg, a poriluka 15 kn/kg.

Tu je još i grah kojemu se cijena kreće od 25 do 30 kuna za kilogram.

 

 

CVIJEĆE

Od cvijeća u ponudi prevladavaju maćuhice koje se mogu pronaći po cijeni od 2,50 kn/komad, a između ostalog u ponudi je i gaultheria po cijeni od 10 kuna.

 

OSTALA PONUDA

Osim ponude sezonskog voća, povrća i cvijeća tu je i stalna ponuda raznih sireva, prgica te proizvoda od buče kojima je cijena konstantno ista.