Kaj ima na placu?

Kaj ima na placu?

Ljetna sezona na ludbreškoj tržnici je prošla, štandovi su sada prošarani bojama jeseni, što potvrđuje i sam asortiman.

Kupus za kiseljenje

Dođete li ovih dana na tržnicu nećete moći ne uočiti prodavače kupusa koji zadovoljno trljaju ruke zbog kupaca koji se pripremaju za kiseljenje. Ponuda je velika, a cijena mu se kreće između 3 i 4 kune po kilogramu. No, povoljnije ćete proći ukoliko kupujete veće količine.

Uz kiseli kupus može se pronaći i repa kojoj je cijena 3 kune po kilogramu.

Još nije kasno ni za pripremu ajvara

Mnogi su već iskoristili povoljne cijene paprike, krastavaca i rajčice te su pripremili zimnicu, međutim ima još nade i za one koji to tek planiraju, posebice ukoliko u vidu imaju pripremu ajvara. Njegovi glavni sastojci još uvijek su u ponudi ludbreške tržnice. Rog crvena paprika može se pronaći po cijeni od 10 kuna za kilogram, a za patliđan je potrebno izdvojiti od 5 do 6 kuna po kilogramu.

U ponudi i dalje rajčice i krastavci

-Pa dajte vi meni reci kak to da imate još krastavaca u ovo doba? Odlično! Dajte mi kilu odma. – načuli smo prilikom obilaska štandova. Cijena im je deset kuna jednako kao i rajčici.

Od ostalog povrća u ponudi izdvajamo još mrkvu po cijeni od oko7 kuna za kilogram, salatu po 5 kuna te matovilac i špinat za čiju je hrpicu potrebno izdvojiti 10 kuna. Pronaći se može i peršin, poriluk, cvjetača, očišćeni grah, krumpir, luk, bundeve, domaći rezanci i mlinci, jaja, sirevi, lješnjaci, orasi…

Moramo spomenuti i kraljeve jeseni – kestene koje možete kupiti po cijeni od oko 20 kuna za kilogram.

Vrijeme postaje sve hladnije, no neke namirnice tijekom jeseni griju nepce super okusom, a organizam nutritivnim svojstvima.

Jedna od njih je zasigurno mandarina za čija 3 kilograma je potrebno izdvojiti 20 kuna, dok je povoljnija varijanta od 5 kilograma koja košta 30 kuna.

Osim mandarina u ponudi su i jabuke kojima se cijena kreće oko 4 kune po kilogramu, a mogu se pronaći i suhe smokve po cijeni od 30 kuna za pola kilograma.

Vladavina maćuhica

Nakon završetka prodaje sesvetskog cvijeća vjerujemo kako će do izražaja doći maćuhice koje ulaze u svoje doba. Ima ih raznovrsnih u ponudi, a cijena im se kreće oko 2,50 kuna po komadu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content