Mještani grada Ludbrega i okolnih sela, u mjesec lipanj krenuli su vrlo aktivno. Naime, prve lipanjske subote održana je 30. po redu Ludbreška biciklijada koja je nakon zagrebačke, najstarija u Hrvatskoj. Organizator je i ovoga puta bila Turistička zajednica grada Ludbrega uz pokroviteljstvo Grada Ludbreg.

Na biciklijadi se okupilo 205 biciklista, a vozilo se već poznatom biciklističkom trasom dugom 12,5 kilometara: Centar svijeta – Globočec – Čukovec – Sv. Petar – Apatija  – Slokovec – Sigetec Ludbreški – Selnik – Centar svijeta.

Prije nego što je oglašen start na Trgu Svetog Trojstva, sudionicima se obratio tvorac Ludbreške biciklijade, Josip Loparić, koji je dao detaljne upute o vožnji. Biciklistička kolona kretala se pod policijskom pratnjom, a prisutni su bili i djelatnici Crvenog križa.

Nakon prolaska kroz Globočec i Čukovec, biciklisti su stigli do prve stanice za predah u Svetom Petru gdje ih je čekalo osvježenje. Predah je trajao desetak minuta, a potom je kolona nastavila svoj put prema Apatiji, Slokovcu i Sigecu Ludbreškom gdje se nalazilo drugo odmorište. Nakon Sigeca put je vodio prema Selniku te kroz ludbreške ulice natrag do središnjeg trga. Jubilarna rekreativna vožnja biciklista trajala je 1:30 h.

-Ovo je drugi puta da sudjelujem. Ja sam prvi došao na trg i bilo mi je super. Nije uopće bilo teško, pretjecali smo sve. Sigurno dolazim i iduće godine. – rekao je jedanaestogodišnji Nikola, a sa njim se složio i njegov devetogodišnji prijatelj Jakov.

U vožnju su se uključili i članovi Društva za sport i rekreaciju Gornji grad te članovi gljivarskog društva Vuzmek. Ovogodišnji novitet bio je Old timer klub iz Međimurja koji je na začelju pratio biciklističku kolonu cijelim putem.

Biciklisti su na trgu dočekani pjesmom i veselom atmosferom za koju se pobrinuo već poznati gost, Nenad Kumrić Charlie, pjevač zabavne glazbe porijeklom iz Varaždina. Nakon povratka sudionici su mogli uživati u besplatnom grahu sa kobasicama kojeg su pripremile vrijedne tete kuharice. Oni koji pak nisu fanovi graha imali su priliku okusiti fish paprikaš kojeg je pripremio Tomo Filip u ime Športskog ribolovnog društva Ludbreg.

-Sve je prošlo uredu. Ono što je najbitnije, po trasi nije bilo nikakvih neugodnih događanja. Nije bilo apsolutno ničeg na što bi se mogli požaliti. – zadovoljan je bio Josip Loparić, jedan od organizatora i tvorac Ludbreške biciklijade.

Nakon gableca uslijedio je zabavni program. Bicikliste, ali i sve okupljene zabavljale su  Ludbreškim mažoretkinja i Twirling kluba Ludbreg koje je dodatno podigao atmosferu na trgu. Izostalo nije ni tradicionalno izvlačenje tombole sa vrijednim nagradama – dva ručna sata i tri bicikla. Dobitne brojeve izvlačila je zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik, a nagrade je uručivao gradonačelnik Dubravko Bilić koji je i sam sudjelovao u biciklijadi.

Na pozornicu je na kraju stao i predvodnik kolone biciklista, Božidar Pajnić. – Bilo je prekrasno, lanac nije pao nikome. Zahvaljujem se policiji koja nas je pratila i djelatnicima Crvenog križa koji na sreću nisu imali posla. Hvala i vidimo se na sljedećoj Ludbreškoj biciklijadi. –