);
Jubilarna 35. Ludbreška biciklijada

Jubilarna 35. Ludbreška biciklijada

Jubilarno trideset peto izdanje popularne Ludbreške biciklijade održano je 11. lipnja po ugodno sunčanom vremenu s umjerenim sjevernim vjetrom. Kao što je uobičajeno start Ludbreške biciklijade bio je na Trgu Presvetog Trojstva, a cilj na Otoku mladosti uz neizostavni grah s kobasicama i tradicionalnu tombolu.

-Ove godine u čast jubilarnoj 35. biciklijadi i ukinutim epidemiološkim mjerama organizirana je i živa muzika, a organizirali smo i bogatu ponudu od dvadesetak vrsta kraft piva. Zbog jubileja čak troje biciklista osvojilo je poklon bonove kojima mogu podići bicikle u trgovini. Posebno smo nagradili i 87-godišnjeg Antuna Strniščaka koji je već desetak godina najstariji sudionik Ludbreške biciklijade. U tomboli smo imali još niz drugih nagrada kao što su sjedalice za djecu, biciklistički pribor i sl. – rekla je Andrea Horvat, direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta.

Na biciklijadi je sudjelovalo 167 biciklista što nije rekordni broj, ali je povećanje za četrdesetak biciklista u odnosu na prošlu godinu. O najstarijem sudioniku biciklijade pišemo iz godine u godinu, a najmlađeg sudionika zapazili smo u velikoj skupini biciklista obitelji Vađon iz Sesveta Ludbreških.

-Nakon višegodišnjeg davanja samog sebe za nogomet evo konačno se bavimo rekreativnim aktivnostima od kojih koristi imamo mi sami. Uz planinarenje, mislim da je bicikliranje vrlo dobar izbor za održavanje zdravlja bez stresa. Ovdje nas je desetak, zabavljamo se i lijepo nas je vidjeti na okupu. Tu su mi sinovi Nino i Neno, snaha, njezina sestra i muž s djecom. Ovdje su i moji unuci, a ovaj mali zvrk Noel je vjerojatno najmlađi sudionik biciklijade – rekao je Darko Vađon, zdravstveni djelatnik.

Osim biciklista koji su redoviti sudionici, Ludbreška biciklijada svake godine privuče i nove sudionike. Međutim, organizatori biciklijade su uvijek isti, a to su Grad Ludbreg i Turistička zajednica područja Centar svijeta. Ono što je novo i drugačije zapisali smo na kraju jer prosječni čitatelj zapamti najviše od onog što piše na početku i na kraju teksta. Dakle, podjelu porcija s grahom, za sve posjetitelje Ludbreške biciklijade, po prvi put i to veoma uspješno odradile su članice Udruge Narcica Ludbreg. Organizatori se Narcisama zahvaljuju na angažmanu što znači da bi cure grah mogle dijeliti i sljedeće godine. 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content