Nogometni klub Podravina trenutno se nalazi na devetom mjestu treće HNL sjever sa 17 bodova koliko imaju i osmi Bjelovar i sedmi Varteks. Dolaskom novog predsjednika Crnkovića i sukladno ambicijama kluba koje su ulazak među prvih šest ekipa u prvenstvu i finale županijskog kupa, u klub je dovedeno nekoliko pojačanja od kojih je najzvučniji 35 –godišnji Josip Golubar koji je pristigao upravo iz izravnog konkurenta Varteksa.

Golubar iza sebe ima dugu i bogatu karijeru u kojoj ima prvoligaško iskustvo i nekoliko inozemnih angažmana te će zasigurno biti pojačanje ludbreškom klubu koji bi ovim dolaskom trebao dobiti dimenziju više u napadačkom dijelu igre.

– Kao dijete sam krenuo u Budućnosti iz Vidovca pa otišao u Varteks s deset godina i zadržao se tamo kroz školu nogometa. Seniorski nogomet počeo sam igrati u Nedeljancu sa 17 godina, pa u nižim ligama Austrije i onda me zamijetio Dražen Besek koji me pozvao u Varteks gdje sam tri sezone igrao prvu HNL. Nakon Varteksa igrao sam u Splitu pa u Sloveniji u Zavrču i Olimpiji – nabrojao je Golubar.

Nakon Slovenije slijedi povratak u novoosnovani Varaždin koji je tada bio u trećoj ligi pa se vraćao u prvu. U međuvremenu je odradio i polusezonu u Lučkom da bi se vratio u Varaždin i zatim otišao u Kanadu.

– Kanada mi je tada bila izazov i nešto novo pa sam prihvatio ponudu. Liga kvalitetom nije na razini Hrvatske, ali je to tamo na puno većoj organizacijskoj razini što se tiče medija i navijača. Nažalost, u trećem kolu su mi pukli prednji križni ligamenti u koljenu, a nakon prve operacije je bilo komplikacija zbog bakterije koja je ušla u koljeno pa sam se odlučio vratiti i odraditi rehabilitaciju tu – ispričao je Golubar.

Nakon uspješno odrađene rehabilitacije bilo je ponuda iz Austrije, no stvari se nisu realizirale dolaskom korone pa je na početku sezone Golubar pojačao redove trećeligaša Varteksa s kojim je odradio odličnu polusezonu i bio ponajbolji igrač sastava u koji je ugradio i osam pogodaka.

– Ova cijela pauza zbog korone prošle godine je i dobro došla s obzirom na rehabilitaciju jer sam se uspio posvetiti tome i odradio sam stvarno dobru polusezonu. Sada je stigao poziv iz Podravine i uspjeli smo sve dogovoriti i riješiti. Smatram ovo novim izazovom i nadam se da ćemo prikupiti što više bodova i ostvariti klupske ciljeve – rekao je Golubar.

Iako je promijenio dosta klubova kaže kako u karijeri ne žali za ničim te da je uvijek donosio odluke koje je u tom trenutku smatrao najboljima. Od trenera s kojima je radio ističe Dražena Beseka za kojeg kaže kako je bio prvi koji ga je prepoznao i pružio mu priliku igrati profesionalni nogomet, a svoj najdraži gol također veže uz to vrijeme.

– Kod Beseka sam naučio što znači biti profesionalac i on je taj koji mi je dao priliku da igram doma u Varaždinu kojeg na neki način smatram svojim gradom. Zato mi je nekako i najdraži gol moj prvi u dresu Varteksa protiv Hrvatskog Dragovoljca koji sam zabio u 16 –oj sekundi utakmice što je jedan od najbržih golova u HNL-u, a mislim da se radi i o najbržem golu u povijesti Varteksa – prisjetio se Golubar.

Ovaj 35 – godišnjak otkrio nam je i kako još ne razmišlja o prestanku karijere, a u budućnosti se vidi u trenerskim vodama.

– Trenutno mi nogomet pruža sreću i nekakvo zadovoljstvo i dok je tako, ja ću igrati bez obzira na nekakav rang. Isto tako, smatram da ukoliko ulažeš u sebe i osjećaš se dobro, godine nisu pitanje. Trenutno radim u jednoj osiguravajućoj kući, a nakon karijere se vidim u trenerskom poslu i trenutno završavam licencu, ostalo mi je još nekoliko ispita – rekao je Golubar.

Ovaj ofenzivni veznjak uvijek nosi broj 20 na dresu za kojeg kaže kako nema neko posebno značenje, već ga oduvijek nosi pa vjeruje kako mu nosi sreću, a pitali smo i što radi u slobodno vrijeme.

– U slobodno vrijeme najviše volim kartati belu s društvom ili pogledati neki film. Volim i popratiti sport, a moram priznati da najviše volim pogledati utakmicu Varaždina ili svoje dečke na selu nego neku utakmicu na televiziji – rekao je za kraj Golubar, a mi mu želimo sreću i puno golova u dresu Podravine.