Prošle subote, 3. lipnja najmlađi plesači KUD-a “Anka Ošpuh” odradili su još jednu plesnu priču “Maša i medvjed”. Prije same priče mali plesači su publici predstavili sve svoje nagrađene koreografije iz proteklih mjeseci uključujući i one s kojima su se plasirali na svjetsko plesno prvenstvo u Rim ove jeseni.
– Jako smo zadovoljni, djeca su jako angažirana i dobro se zabavljaju dok radimo i stvaramo nove koreografije ali i dok ih trebamo prezentirati publici. – rekla nam je Ana Katalenić, jedna od voditeljica.
Brojna ludbreška publika pozdravila je svaku točku, a pozitivni komentari nisu izostali.
– Ovo kako u KUD-u rade s djecom je super, djeca vole plesati i družiti se i dobro je da postoje ovakve aktivnosti. Naravno da dajemo podršku jer vidimo da naši najmlađi vole ples, bez obzira je li to u KUD-u ili u mažoretkinjama ili u nekoj drugoj udruzi koja se bavi djecom i mladima. Djeca ponekad promijene interes, ali to je manje važno, važno je da od početka uče timski rad  i da korisno troše slobodno vrijeme bez obzira u kojoj će udruzi na kraju pronaći svoj interes. – pričaju nam neki od roditelja.
Idućeg dana u nedjelju, 4. lipnja ženska vokalna skupina  “Pajdašice” s voditeljicom prof. Zdenkom Knapić sudjelovala je na čak dvije županijske smotre; onoj zborova i malih vokalnih sastava, te kao prateći vokali na županijskoj smotri tamburaških orkestara.
S njima je u pratnji među ostalima bio i predsjednik KUD-a Aleksandar Horvat, koji nam je rekao:
 – Bilo je napeto, prvi nastup u Glazbenoj školi u Varaždinu i zatim prebacivanje u Trnovec kako bi na vrijeme stigli na drugi nastup. Oba nastupa su bila super, no ove godine umjesto na državnu smotru malih vokalnih sastava “Pajdašice” za promjenu  idu na državnu smotru tamburaških sastava i orkestara u Dugo Selo.  Nastupit će u svojstvu  vokalne pratnje Folklornom tamburaškom orkestru “CTK” koji se na smotru plasirao u kategoriji folklornih orkestara i kojeg vodi  Tibor Bün. Izvest će dvije pjesme gradišćanskih hrvata, Oj višnjica i Ovo je novo iskustvo i unaprijed se veseli toj novoj suradnji. – rekao je Aleksandar-