);
Jesenski Carp kup u Ludbregu

Jesenski Carp kup u Ludbregu

Sredinom studenog na jezeru ‘Otok’ na Otoku mladosti u Ludbregu održano je posljednje ribičko natjecanje u ovoj godini. Organizator natjecanja bilo je Športsko ribolovno društvo Ludbreg, a sudjelovalo je osam ekipa iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije. Popularnu ‘šaraniju’ nije omelo niti oblačno i hladno vrijeme koje je uzrokovalo nešto slabiji ulov nego inače. Na ovakvim natjecanjima svaka ekipa sastoji se od najmanje dva, a najviše tri člana. Treći član je uglavnom zadužen za pripremu hrane i čišćenje šatora i oko njega, a smije pomagati i kod izvlačenja ribe iz jezera. Svaka ekipa može loviti s četiri štapa, a riba se na područje gdje su bačene udice mami raznovrsnom hranom koja se u jezero baca pomoću štapa takozvanom ‘spomb raketom’. Kada spomb napunjen hranom udari u vodu automatski se otvori i hrana pada na dno jezera gdje šarani ‘ordiniraju’.

-Ekipe koje su imale više sreće kod ždrijebanja mjesta ulovile su više ribe. Naime, oni koji su lovili u plićoj vodi ulovili su više jer je tamo voda toplija pa je na tim mjestima riba aktivnija i bolje je grizla. Sva sredstva od prikupljenih donacija usmjerili smo za pehare i novčane nagrade za tri najbolje ekipe koje su najviše ulovile te za ekipe koje su ulovile najveće primjerke. – rekao je Dražen Filipović, tajnik ŠRD Ludbreg.

Prilikom vaganja ulova bodovani su samo primjerci šarana i amura kao što je već uobičajeno na Carp natjecanjima. Ovo je bilo deseto ovogodišnje natjecanje ovakvog tipa koje je organiziralo ŠRD Ludbreg. Održano je od petka ujutro do nedjelje do dvanaest sati što znači da ribolovci kampiraju i spavaju u šatorima, a što dalje znači da njihova oprema košta više od 30 tisuća kuna.

-Osim na jezeru ‘Otok’ na Otoku mladosti natjecanja su održana i na jezeru ‘Lešće’ u Hrženici te na jezerima ‘Novi kop’ kod ribičkog doma. Također, održana su i natjecanja u ‘spin blinkanju’ odnosno varaličarenju. Upravo je poboljšanje uvjeta za sportski ribolov pridonijelo povećanju članstva tako da ŠRD Ludbreg ima više od 500 članova što je najviše u povijesti. – pojasnio je Dražen Filipović.

Na posljednjem ovogodišnjem natjecanju najveći ulovljeni šaran težio je 11 kilograma i 600 grama, a ukupno je ulovljeno 221 kilograma i 668 grama ribe od čega je pobjednička ekipa ‘CT Bez pritiska’ ulovila 97 kilograma i 540 grama. Carp tim ‘Bez pritiska’ bio je u vodstvu od prvog dana natjecanja da bi na kraju ulovio čak 30 kilograma više ribe od drugoplasiranog tima i zasluženo osvojio glavnu nagradu. U pobjedničkom timu lovili su Marin Šafarek, Darko Golubić i Vedran Kolesarić.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content