);
JE GOTOVO?! Svaki tjedan recept jedan

JE GOTOVO?! Svaki tjedan recept jedan

Gastro projekt ‘Je gotovo?!’ pokrenuo je Centar za kulturu i informiranje Ludbreg s idejom da kroz video recepte, ljubiteljima kuhanja prezentira kako se to kuha na našem području. Pritom se neće ograničiti samo na starinu i tradiciju već ide u širinu kroz koju će ponuditi i neke modernije recepte.

Video recepti će biti prezentirani u serijalima, a svaki serijal imat će svoju temu i naziv.

Prvi serijal nazvan ‘Kuhajmo sa ženama iz centra svijeta’ snima se u Bakinoj hiži, kućici koja je pravi vremeplov u prošlost i nekadašnji način života. Odlična je to kulisa za pripremu klasičnih jela našega kraja. Dosad je snimljeno deset recepata – klipići, salenjaci, štrukli s hajdinskom kašom, medenjaci, zlevanka, dizani kolači, kuglof, mazanica, pogačice, vodenjaci i krafne. Sve navedene recepte možete pogledati na web stranici JE GOTOVO?!.

– Naše kamere bilježe svaku fazu pripreme jela kako bi se i oni neiskusni mogli kasnije okušati u kuhanju. Iako su svi dosadašnji recepti tradicionalni i klasični, našim ćemo pratiteljima ponuditi i neke modernije recepte, no, sve u svoje vrijeme. – poručuju iz Centra.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content