Sunčani dani i ugodna temperatura pravi su mamac za boravak na svježem zraku što je svakako dobrodošlo. Međutim, ravnateljica Javne ustanove Priroda Varaždinske županije Jelena Pavleković, uputila je apel svima koji odlaze u prirodu.

– Poštovani stanovnici Varaždinske županije, apeliramo na sve vas da prilikom odlaska u prirodu ne ostavljate smeće za sobom! Naime, u posljednje vrijeme uočeno je povećano onečišćenje prirode u našoj županiji odlaganjem različitih vrsta otpada koje posjetitelji prirodnih područja ostavljaju iza sebe – ukazala je Pavleković te dodala:

– Priroda je naš dom i moramo ju čuvati jer su posljedice svakog neodgovornog ponašanja prema prirodi dalekosežne i imaju utjecaj na kvalitetu našeg života. Bacanjem smeća, građevinskog otpada, vožnjom quadovima i drugim vozilima po sprudovima ugrožavaju se staništa mnogih biljaka i životinja, te u konačnici onečišćuje okoliš u kojem mi živimo. Apeliramo na sve koji odlaze u prirodu da se ponašaju odgovorno – naglasila je Jelena Pavleković.