);
Izviđači i ove godine boravili u Tisnom

Izviđači i ove godine boravili u Tisnom

Tradicionalno, Odred izviđača Ludbreg u srpnju se uputio na logorovanje u Tisnom – općini koja je prijatelj Grada Ludbrega. Trideset izviđača, izviđačica i njihovih voditelja uspješno je završilo ovogodišnje 20. redovno logorovanje.

Za izviđače ovakvo putovanje nije samo odmor već i stjecanje znanja.

– Tijekom desetodnevnog boravka pod šatorima na obali mora, četrnaest novo upisanih izviđača uspješno je izvršilo sve izviđačke zadatke i stekli su prvi stupanj izviđačkih znanja – brončani izviđački javor. Posebno se radujemo što su među njima i četvero naših novih prijateljica i prijatelja iz Ukrajine. Podizali su se šatori, uređivali kreveti, polazilo nastavu za izviđače prirodnjake i male meteorologe, „polagalo“ šutnju, učilo o prvoj pomoći i zdravlju djece i mladih – kaže nam Mladen Struški, predsjednik Odreda izviđača Ludbreg.

Većina sudionika uspješno je završila i ispit za izviđača plivača, a svi koji još nisu znali ili bili sigurni, naučili su dobro plivati. Izviđači sami peru posuđe, stražare noću, daju dežurstva, surađuju, pomažu mlađima.

Naravno, bilo je i vremena za odmor.

– Najviše je zapravo bilo odmora i druženja, kupanja, igara, odlazaka u Tisno, proslava rođendana, doslovno jahanja na valovima za jake bure, noćnih kupanja za najhrabrije – svega onoga što izviđačko logorovanje čini najljepšim dječjim doživljajem – kaže Struški.

I ove godine upravo na logorovanju, izviđači su unaprijeđeni.

Lorena Namjesnik unaprijeđena je za izviđačku predvodnicu, Dominic Šiljević unaprijeđen je u izviđačkog vodnika, a Enea Požgaj u izviđačku mentoricu. Anamarija Kapusta najbolja je voditeljica patrole, a Teo Jug najbolji pomoćnik.

Najbolji izviđači na logorovanju bili su Anastasiia Kuzurman i Leon Posavec  koji su za to nagrađeni prigodnim nagradama.

– Kako su oboje izrazili želju da se dodatno obrazuju i u budućnosti pomažu u radu s mlađima, imenovani su za izviđače – kadete, polaznike tečajeva za buduće izviđačke voditelje koji su nam jako potrebi jer nas je u Odredu i prije jesenskog upisa već 50. Tijekom logorovanje posjetilo nas je desetak roditelja, uglavnom od sudionika koji su prvi puta boravili na izviđačkom logorovanju, i izrazili su veliko zadovoljstvo uvjetima života i rada izviđača u izviđačkom logoru pod šatorima, u kampu, na plaži i moru. Uz donacije nekoliko tvrtki i izviđačku članarinu, roditelji u stvari financiraju samo logorovanje malih izviđačica i izviđača – zaključuje Struški.

Ludbreški izviđači nastavljaju rad po ljetnom programu – izviđačkim igraonicama svakog utorka i četvrtka od 17 do 19 sati u parku ispred Srednje škole Ludbreg – i pozivaju i druge mlade da im se pridruže.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content