U sklopu kulturne manifestacije „7. dani Bože Hlasteca“ u izlogu gradske knjižnice i čitaonice postavljena je izložba tiskanih djela poznatog ludbreškog pjesnika Bože Hlasteca. Za života je Božo Halstec objavio pet samostalnih zbirki pjesama: Stari poti (1970.), Zvezde nad Sanoborom (1971.), Podravske senje (1977.), Na zemli tragi (1980.), Lubavne popevke (1989.).

Zahvaljujući gospođi Jasminki Hlastec Funda koja je Gradskoj knjižnici darovala ostavštinu svoga oca, 2019. je tiskana zbirka pjesama Sonca bi štel. U prvome dijeli zbirke nalaze  se Hlastecove neobjavljene pjesme iz pedesetih godina i dvije iz sedamdesetih godina prošloga stoljeća. U drugom su dijelu zbirke dečinske popevke, pjesme koje je autor stvarao inspiriran svojim unucima.

Izložena su i djela nastala u sklopu manifestacije Dani Bože Hlasteca, kojima Gradska knjižnica i čitaonica „Mladen Kerstner“ podsjeća na pjesničko djelo Bože Hlasteca te mu na taj način odaju zasluženo priznanje, potičući stvaralaštvo na kajkavštini. Prvo je u ediciji „Ludbreške razglednice“  2015. objavljena brošura Božo Hlastec – ludbreški pjesnik, a već punih pet godina, od 2018. svake se godine održava recital kajkavske poezije Božo Hlastec. Po dvadesetak odabranih pjesama s  prva tri recitala objavljeno je 2020. u zborniku kajkavskih pjesma pod naslovom „Zavuzlana misel“. Izložene su i po tri pobjedničke pjesme s recitala 2021 i 2022. godine koje će s odabranim pjesmama sa sljedećeg recitala biti objavljene u novome zborniku 2023. godine.