);
Izložba ručno rađenih predmeta nakon koje slijedi radionica izrade drvenih igračaka

Izložba ručno rađenih predmeta nakon koje slijedi radionica izrade drvenih igračaka

U sklopu programa “Ludbreg petkom” održat će se zajednička izložba Marije Vugrinec Bobek i Matije Bobeka na kojoj će biti prikazani ručni radovi nastali iz različitih materijala.

Matija Bobek rodom je iz Kneginca kraj Varaždina. Nakon srednje škole završio je za odgajatelja predškolske djece. Od tada počinje aktivno izrađivati didaktičke igračke i osmišljavati radionice za djecu. U ovih šest godine djelovanja izlagao je na desetak samostalnih izložbi. Matija je likovni pedagog koji voli prirodu i rad s djecom na području kreativnih i maštovitih rješenja koja se nalaze u našoj okolini.

Marija Vugrinec Bobek nakon završene srednje Graditeljske škole sudjelovala je kao scenograf u dječjim predstavama pri Centru za kulturu Čakovec. Tako je za predstavu „Kriva koza“ Dramskog studija Dada KD Pinklec izradila lutku od žice i konca i od tada kreće njezino aktivno djelovanje u smjeru te rijetke tehnike. Od 2012. godine Marija svoj šareni svijet prezentira pod imenom „Vu grinka“. Ovdje nastaju modni dodaci, sjenila/lampe, slike, maštovite instalacije i ostali inovativni dodatci interijeru.

Na ovoj će se izložbi njezini šareni radovi ispreplitati s Matijinim jednostavnim, a opet neobičnim drvenim oblicima.

Otvorenje izložbe na rasporedu je 17. srpnja u izložbenom prostoru dvorca Batthyany s početkom u 18 sati, a razgledat ćete ju moći sve do 20. srpnja.

U sklopu izložbe, 20. srpnja je na rasporedu i zanimljiva radionica izrade drvenih igračaka za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. 

Radionica pod nazivom “Kao prvo – zagonetno drvo” održat će se u periodu od 10 do 12 sati u dvorcu Batthyany. Vodit će je Matija Bobek koji je, kao što smo već naveli, po struci odgajatelj predškolske djece. Nakon stručnog ispita počeo se baviti izradom konstruktivnih drvenih igračaka i skulptura, a tu ljubav pokušava prenijeti i na mlađe generacije.

Radionica je besplatna i namijenjena djeci koja će kroz istraživačku igru, pripovijedanje i promišljanje razvijati svoju kreativnost i učiti rukovati drvom i ostalim elementima iz prirode.

– Malom intervencijom zagonetni drveni oblici pretvoriti će se u funkcionalne igračke, a djeca će kroz igru na praktičan način razvijati ekološku osjetljivost i učiti o fizici, logici i matematici. Ne sumnjamo kako će tijekom radionice nastati brojni vlakići, autići, njihaljke, lutkice, sviralice… Dođite u dvorac Batthyany i uz pomoć stričeka Bobčeka naučite kako svako zagonetno drvo pretvoriti u novu i zanimljivu igračku. – poručuju organizatori.

Za besplatno sudjelovanje svoje mališane možete prijaviti putem ovog OBRASCA.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content