Građani grada Ludbrega ovog su mjeseca imali prilike uživati u umjetnosti indijskog fotografa mlađe generacije L Ramachandrana. Naime, u organizaciji Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ u izložbenom prostoru dvorca Batthyany otvorena izložba fotografija ženskih aktova navedenog autora.

L Ramachandran samouki je fotograf koji je u definiranju svojih kreativnih kontura otišao korak dalje i postao jedinim indijskim reprezentativnim fotografom magazina Playboy. Nakon što je pronašao svoju kreativnu nišu proširio je i svoj opus pa tako trenutno obuhvaća raznovrsne žanrove poput arhitekture, divljeg života, načina života, mode, slavnih osoba.

-Njegove fotografije nisu fotomontaža, nije photoshop. On je ujedno i umjetnik i fotograf i scenograf i sve ostalo. Sve ovo što vidite on je stvorio svojim rukom uz, naravno, pomoć asistenata. Oslikavao je modele, osmišljavao pozadine, prilagođavao osvjetljenje, namještao modele i na kraju sve to fotografirao. U ovih tjedan dana koliko izložba traje, posjetitelji imaju priliku sami prosuditi i ocijeniti rad i trud fotografa. – rekao je Željko Vrhovski, suvoditelj galerije korporacije „Ericsson Nikola Tesla“ koji je omogućio da fotografije stignu u Ludbreg.

Ova izložba ujedno je znak zahvale i pažnje od strane Grada Ludbrega prema ACG Lukaps. Podsjetimo, Lukaps je dio indijskog koncerna ACG Worldwide koji je tvornicu želatinastih kapsula kupio još 2007. godine i od tada ne prestaje s ulaganjima i zapošljavanjem.

-Ovom izložbom zapravo obilježavamo oporavak Lukapsa odnosno dolazak ACG grupe u Ludbreg od kojeg je prošlo već desetak godina. Danas smo svjedoci kako onaj stari pogon postaje jedan svemirski brod koji se spustio u Ludbreg. Dolazak ove investicije za naš je grad od velike važnosti jer ne samo da će stotinjak ljudi biti zaposleno u tom visokotehnološki razvijenom pogonu nego će ona i na razne načine doprinijeti promociji našeg grada, a na tome smo veoma zahvalni. Zahvalni smo i na suradnji koju smo do sada imali, a nadamo se da će u budućnosti biti još veća i da će Lukaps kao i cijela ACG grupa pronalaziti načine da iskoriste što više pogodnosti i temeljišta za širenje svoje proizvodnje. – prilikom otvorenja rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Izložbu je posjetio predsjednik Uprave ACG Worldwide-a Ajit Singht, a najavljen je i dolazak 30-tak posjetitelja iz Indije.

Svi zainteresirani fotografije mogu pogledati do 18. listopada.