);
Izgradnja priključaka za kanalizaciju

Izgradnja priključaka za kanalizaciju

Gradska komunalna tvrtka ‘Odvodnja’ sa sjedištem u Sigecu tijekom ljetnog razdoblja ima povećani broj zahtjeva odnosno narudžbi građana za izgradnju priključaka na kanalizacijsku mrežu za njihova kućanstva. Ovih je dana napokon stigla naručena labudica za mali bager, pa je sada moguće jednostavno i brzo obaviti potrebni transport bagera do lokacije za izvođenja radova. Za nabavu neophodno potrebne labudice ‘Odvodnja’ je izvodila oko 22.000 kuna.                                                             

Zahtjev za izgradnju priključka na javnu kanalizacijsku mrežu podnosi se ‘Odvodnji’ koja potom izrađuje potrebnu dokumentaciju i troškovnik na temelju kojeg se sklapa ugovor za izvođenje radova između ‘Odvodnje’ i građana odnosno naručitelja radova.                                                            

Prosječna cijena izgradnje priključka kreće se oko 4.000 kuna. Kada se radi priključak s betonskim poklopcem cijena je oko 3.750 kuna, a ako se radi priključak s gusnatim odnosno metalnim poklopcem koji je primjeren za prometne površine jer je nosivosti 15 tona cijena je oko 4.200 kuna. Postupak je prilično jednostavan i relativno se brzo realizira. Tijekom srpnja ‘Odvodnja’ je izgradila više priključaka za kanalizacijsku mrežu u Vinogradskoj, Kolodvorskoj i Prigorskoj ulici u Ludbregu, te u Selniku.                                                                      

Djelatnici ‘Odvodnje’, osim radova na izgradnji priključaka na javnu kanalizacijsku mrežu, u ovom ljetnom razdoblju visokih temperatura pojačano rade na redovitom održavanju sustava kanalizacije, sustava odvodnje oborinskih voda i slivnika, kao i na redovitom održavanju i kontroli biljnog pročistača otpadnih voda kod Selnika.                                                                                                

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content