Lijepa i nadasve korisna petogodišnja tradicija održavanja terenske nastave u ludbreškoj okolici nastavljena je i ove godine. U Ludbreg su svojim fakultetskim autobusom stigli studenti 2. godine Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu smjer Urbano šumarstvo, predmet Parkovno perensko i jednogodišnje bilje. Njih 44 doputovalo je u pratnji profesora Željka Škvorca i Danijela Krstonošića, a srdačno su ih dočekali gradonačelnik Dubravko Bilić i upravitelj Šumarije Ludbreg Gabrijel Horvat koji je ujedno bio i domaćin gostima iz Zagreba.

     -Prvo smo posjetili OPG Međimurec u Kućanu Ludbreškom, zatim OPG Virag u Novom Selu i na kraju OPG Friščić u Malom Bukovcu. Studenti su na te tri lokacije mogli upoznati proizvodnju ruža, cvjetnica, začina, aromatičnog bilja i presadnica povrća. Za dva tjedna dolazi nam nova grupa studenata 1. godine koji izučavaju predmet Opća botanika, a koje ćemo voditi na upoznavanje porječja Drave, Bednje i Plitvice te u šume Kalnika. – rekao je Gabrijel Horvat, upravitelj ludbreške šumarije.

     U obraćanju studentima, gradonačelnik Bilić naglasio je da Grad Ludbreg puno pozornosti posvećuje izgledu Otoka mladosti i ostalih zelenih površina, a uskoro u potpunosti postaje ‘zeleni grad’. Naime, Ludbreg će biti kompletno planski hortikulturalno uređen, a projekt uređenja u cijelosti će se financirati sredstvima iz EU-a.